Biennalprogram 2018

Filtrerat på: Workshop

Barn som skriver

Att gestalta sin egen upplevelse

Workshop

En workshop med dramapedagoger från Uppsala stadsteater, Malmö stadsteater och Dalateatern. I workshopen kommer deltagarna få höra dramapedagoger från de olika teatrarna berätta om olika arbetsmetoder med barn och ungdomar i förhållande till en teaterföreställning.

Diskutera

Prova på

Lyssna

Föreställningsbild, Blaue Frau, bibu 2018

HOW you create determines WHAT you create

Workshop

Workshop med finlandssvenska Blaue Frau. Workshopen vänder sig till: Skådespelare, dansare, regissörer, koreografer, dramatiker, dramaturger.

Prova på

Engelska

Föreställningsbild, Måla med ljus, bibu, 2018

Måla med ljus - skuggspelsworkshop med Dockteatern Tittut

Workshop

Skuggspel är en enkel, färgrik och kraftfull konstform att dramatisera och skapa vackra bilder med. Under denna 2-timmars workshop visar Tittuts dockspelare på möjligheterna att gjuta liv i och besjäla en skuggfigur

Prova på

Lyssna

Diskutera

Föreställningsbild, Växlar du så växer du, 2018, Bibu

Växlar du så växer du

Workshop

Under 2018 kommer Teater JaLaDa tillsammans med Språkens Hus att utveckla flerspråkig pedagogik genom teater och drama, något som hittills inte funnits. Genom de specialutvecklade flerspråkiga dramaövningarna presenteras verktyg för hur du kan uppmuntra flerspråkighet i olika enspråkiga sammanhang som till exempel i klassrummet.

Prova på

Diskutera

Lyssna

Kelly Hunter

Workshop med Kelly Hunter – Shakespeare’s Heartbeat – om att skapa scenkonst för och med barn och unga med autism

Workshop

Workshopen hålls på engelska av Kelly Hunter och hennes assistent Finlay Cormack. Den riktar sig främst till skådespelare och regissörer – men också till andra som önskar lära sig mer om att skapa scenkonst för barn och unga med diagnoser inom autismsspektrum.

Engelska