The Ballad of the Apathetic Son and his Narcissistic Mother

  • 21Common, Skottland (GBR)

Lucy och Raedie är mor och son. De älskar båda artisten Sia. De älskar hennes musik, hennes musikvideos men mest av allt älskar de hennes hår. De älskar hur håret rör sig, fram och tillbaka, som en svart och platinablond virvelvind.

Den här energiska föreställningen blottar en inneboende narcissism som är kärnan i moderskapet och hur den blir en börda för barnet på väg ut i vuxenlivet. 

Föreställningen visar på något, ett förflutet och ett nu, som Lucy och Raedie delar. Genom föreställningen, där de använder sig av den australiensiska popstjärnans ikoniska motiv, upptäcker de en ny dynamik. Sia blir till en katalysator i undersökandet av förhållandet mellan en 14 årig pojke och hans 37 åriga mamma, mellan ett barn och vuxen, en pojke och en kvinna, mellan två artister som skapar och delar någonting tillsammans. Håll i dig under denna intensiva resa genom sång och dans, förskjutning och näring, besvikelse och självständighet, smärta och transformation.

Från 12 år

Internationella rådets motivering:

När apatisk son går i klinch med narcissistisk moder uppstår en scenisk närvaro som skaver och berör. I omfamningen uppstår en smärta och en värme som kräver mod av verklighetens mor och son. Inte mycket förenar dem, men både Lucy och Raedie älskar Sia. Med hjälp av den australiska sångerskan och hennes platinablonda hår lämnar de ut sig i en föreställning som är vacker för att den är opolerad, rå och obekväm. Mor och son talar till oss, aldrig med varandra, men en hudlös samhörighet tvingar oss som publik att reflektera över vad som är autentiskt och vad som är fiktion.

The Ballad of the Apathetic Son and his Narcissistic Mother
Foto: Niall Walker
The Ballad of the Apathetic Son and his Narcissistic Mother
Foto: Niall Walker

Tid och plats

12:30 - 13:30
19:00 - 20:00
10:30 - 11:30
13:30 - 14:30

Speltid: 60 min

21Common är ett konstnärsdrivet kollektiv, baserat i Skottland, som uppstod i vänskap och samarbete mellan Gary Gardiner, Lucy Gaizely, Ian Johnston, Louise Irwin och Adrian Howells. 21Common skapar förutsättningar för en grupp passionerade konstnärer att göra verk som utmanar normen.

Grupp:

21Common, Skottland (GBR)

Medverkande:

  • Av och med: Lucy Gaizely and Raedie Gaizely Gardiner
  • Regiöga: Gary Gardiner
  • Mentor: Deborah Richardson Webb
  • Ljuddesign: Zac Scott
  • Ljusdesign & produktionsledare: Michaella Fee
  • Marknadsföring & press: Niall Walker
  • Producent: Louise Irwin