Speeddating för regissörer och dramatiker

  • Svenska regissörföreningen
  • Centrum för dramatik med flera

Riksteatern, Dalateatern, Byteatern, Regionteater Väst, Samiska Teatern, Sveriges Radio Drama, Scenkonst Sörmland, Strindbergs Intima Teatern… listan växer över teatrar som har iscensatt en uppsättningsidé efter en pitch på Speeddating. Vi välkomnar båda unga och erfarna regissörer och dramatiker med vassa idéer för barn och ungdomsföreställningar. Viktigt är att du kan arbeta professionellt och att du är där för att presentera en uppsättningsidé.

Så här fungerar det:
Ni anmäler er till regissörsföreningen med e-post till: speeddating@regissorsforeningen.se innan den 20:e april.
OBS - det går inte att anmäla sig genom bibu.
Vi behöver namn, e-postadress, mobiltelefonnummer och en väldigt kort summering av vad ni har gjort eller skrivit. Ni behöver inte skicka CV.

Cirka en vecka senare, kring den 27:e april, får ni besked om att ni är antagen eller inte. Det antalet uppdragssökande vi kan ta emot står i relation till antalet teatrar som deltar. Oftast har vi plats till 40 uppdragssökande där alla kommer att träffa 3 eller 4 teatrar.

När ni får besked att ni är antagen får ni också en lista över vilka teatrar som skickar en delegation till Speeddating. Ni har till den 4:e maj på er att skicka tillbaka listan till oss där ni markerat vilka 6 eller 7 teatrar ni helst vill träffa. Runt den 9:e maj skickar vi ut datebooks med den exakta tiden då ni skall träffa de teatrar ni valt. Det är viktigt att vi kan nå er den dagen ifall det kommit till någon teater eller någon annan viktig ändring i sista minuten. Lämna därför med mobilnummer.

Arrangeras av Svenska Regissörsföreningen/Teaterförbundet och Centrum för Dramatik/Dramatikerförbundet.

Föreställningsbild, Speeddating, bibu, 2018
Speeddating

Grupp:

Svenska regissörföreningen Centrum för dramatik med flera