So Sorry

  • Riksteatern / BamBam Frost

Ett danscollage av popkultur förpackad i rosa plast. Ett lekfullt och intensivt collage av popkulturens uttryck och danser.

Dansarna pushar sina kroppar tills det inte går längre och ser vart utmattningen tar dem både fysiskt och psykiskt. De omfamnar men förhåller sig samtidigt kritiskt till den populärkultur de, och många med dem, konsumerar dagligen. Till pumpande musik, iklädda gråa kroppsstrumpor, i ett rum förpackat i rosa glänsande plast, bjuder dansarna in till en intensiv, rolig och svettig föreställning där danser vi känner igen bryts ner och byggs om.

Från 15 år

Juryns motivering:

Ytan är en glänsande rosa karamell. I själva verket är insidan en intensiv process där populärkulturen dekonstrueras för att byggas upp igen. Det är lekfullt men också fullt av dubbla budskap och krävande blickar. Det börjar lågmält, så småningom skruvas tempot upp i en kollision av olika dansvärldar inom samtida, urban, klubb och show. De tre dansarna tänjer sina kroppar, testar och mixtrar till svetten lackar mot en bakgrund av RnB, pop och hiphop. Estetik och uttryck minner om musikvideos och livekonserter vi konsumerar men frågan är hur de landar i våra kroppar.

So Sorry
Foto: Senay Berhe
So Sorry
Foto: Senay Berhe
So Sorry
Foto: Senay Berhe

Tid och plats

19:00 - 20:00
10:00 - 11:00

Speltid: 60 min

I arbetet med So Sorry har BamBam studerat framförallt afroamerikanska kvinnliga artister inom RnB, pop och hiphop. Hon har tittat på uttryck, danser och estetik från musikvideos och livekonserter och ställt sig frågan vad populärkulturen vi konsumerar betyder för oss och hur den landar i våra kroppar. 

So Sorry är en turnéversion och en utveckling av föreställningen Sorry som hade produktionsresidens på Riksteatern med premiär på MDT våren 2018. 

 

Grupp:

Riksteatern / BamBam Frost

Medverkande:

  • På scen: BamBam Frost, Mari Carrasco, Lydia Östberg Diakité  
  • Koreografi: BamBam Frost  
  • Ljusdesign: Anton Andersson  
  • Ljuddesign: Yared Cederlund  
  • Scenografi: Lisa Berkert Wallard  
  • Koreografassistent: Alexandra Tveit 

Hatten av till Trioplast AB som har tagit fram Rosa band kampanj plasten för Bröstcancerfonden.