Six drummers på Operaverkstan

  • Operaverkstan

Var börjar musiken och var slutar den? Vad är det man hör i tystnaden? Vad hör du?

Under några höstveckor 2014 bjöd Operaverkstan in musikerkollektivet Six drummers för att tillsammans med oss och vår publik undersöka möjligheten att utveckla ett lyckat filmkoncept till en version för musikteaterscenen.

Six drummers på Operaverkstan blev en interaktiv föreställning i tre akter där trummisarna lät publiken följa den kreativa processen inför öppen ridå under första och sista akten, och under mellanakten fick publiken delta i fyra olika workshops. Vi spelade för små barn, stora barn och vuxna barn och mötte samma glädje och engagemang från publiken oavsett ålder.

Titta på trailer här.

Från 10 år

Greppen i uppsättningen Six Drummers känns igen från upphovsmännen Johannes Stjärne Nilssons och Ola Simonssons filmer, en förhöjning av det vardagliga och en lekfull precision i detaljskärpan och rytmiken. Via olika stationer får barnen möjlighet att skapa egna ljud och bygga instrument. Det vetenskapligt undersökande anslaget förstärks av ensemblens vita rockar och konstanta allvar, ett inbjudande och samtidigt hemlighetsfullt klimat. Kvarstår gör en känsla av att allt är möjligt, att poesi och musik ryms i den glåmigaste av vardagar.

Six drummers på Operaverkstan, bibu 2016
Fotograf: Cesare Righetti

Grupp:

Operaverkstan

Medverkande:

Six Drummers: Ola Simonsson, Johannes Stjärne Nilsson, Johannes Björk, Sanna Persson Halápi, Anders Vestergård, Fredrik Myhr, Magnus Börjesson

Vägvisare: Lars Fembro, Hillevi Björnsson

Scenografi: Philip Ivarsson

Teknikmästare: Magnus Hultman

Producent: Kristian Anshelm