ÖFA: MONSTER

  • ZebraDans

En generös monsterföreställning!
Det blir häxdans, sång, överdrivna gester och fika. Runt ett festbord blandas gräddoft med svettstänk, skratt med skämskudde och självhat med allsång. Här hyllas det mest pinsamma, sorgliga, arga, glada och kåta. I ÖFA-MONSTER härjar monstruösa känslor och drömmar om alternativa verkligheter. I interaktion med publiken blandas fiktiva och verkliga monster.
 
Av och med ÖFA-kollektivet. ÖFA-kollektivet bildades hösten 2004 och har sedan dess utvecklat en konstnärlig verksamhet som är stark och återkommande inom svensk scenkonst. Platt hierarki, genreöverskridande och normkritiskt är ledord för ÖFA-kollektivet. Läs mer om kollektivet här.

Titta på trailer här.

Från 13 år

När känslorna tar över vågar en kanske inte visa dem öppet. Trots det, eller kanske just därför, kan de anta oanade proportioner inuti, likt ett oregerligt odjur. I ÖFA:Monster får de bestar och vidunder som bultar där inne, tvärt om härja i det fria. I tvära kast omfamnar ÖFA glädjen, sorgen, självhatet och passionen. Föreställningen är en ösig, bråkig och pinsamt kul blandning av dans, sång och samtal. Är det bara jag som känner så här? Nej, ÖFAs monster är allas monster.

persons in a monster suit
Fotograf: Märta Thisner

Grupp:

ZebraDans

Medverkande:

ÖFA-kollektivet: Amanda Apatrea, Emelie Garmén, Emma Tolander, Kajsa-Lisa Larsson, Lisen Rosell, Nadja Hjorton, Siri Hjorton Wagner

Ljusdesign: Mira Svanberg