Myriader av världar

  • Unga på Operan / Kungliga Operan

I Unga på Operans allkonstverk "Myriader av världar" är din bebis både delaktig och medskapande. Scenografin, sången, dansen, kostymerna och musiken bjuder in till interaktion och skapar nyfikenhet kring färg, form, samspel och rörelse.

Från 3 månader till 18 månader

"Myriader av världar" är en opera- och dansföreställning för bebisar. De senaste tio åren har scenkonsten för de allra minsta blommat ut och tagit för sig, men sällan har vi sett ett så helgjutet verk som "Myriader av världar". Detta är en föreställning som lyckas vara varm och intim samtidigt som den också är pampigt generös och storslagen. Den finurliga scenografin och kostymen skapar under föreställningens gång ständigt nya rum och lekfulla situationer som välkomnar och bjuder in barnen. Det är vackert på ett kompromisslöst sätt, fantasifullt och uppriktigt. Här är en föreställning som sätter barnen i centrum med stort förtroende till deras förmåga att uppleva konsten.

performance image Myriader av Världar, bibu 2018
Photo: Markus Gårder

Tid och plats

11:00 - 11:50
13:00 - 13:50
15:00 - 15:50
11:00 - 11:50
13:00 - 13:50
15:00 - 15:50

Speltid: 50 min

Låt ditt barn uppleva konst och undersöka alla vrår i scenrummet.

Koreografen Dalija Aćin Thelander undersöker konstupplevelsen för den allra yngsta publiken. Utifrån koreografi, ljud och rum låter hon bebisar och deras medföljande vuxna ta del av scenkonst från flera perspektiv. Föreställningen har skapats med utgångspunkt från den senaste forskningen om bebisars medvetande.

Grupp:

Unga på Operan / Kungliga Operan

Medverkande:

Musik: Anja Đorđević 
Text/libretto: Marina Steinmo
Koncept och koreografi: Dalija Acín Thelander
Scenografi och ljusdesign: Jens Sethzman
Kostym: Anna Kjellsdotter

På scen: Maja Frydén, Noah Hellwig, Pontus Sundset, Allyson Way Wanselius

Föreställningsfoto: Markus Gårdner