Mitt kalas!

  • Skuggteatern

"Alla är bjudna på MITT kalas. Aaaaalla ni! Inte bara killarna eller bara tjejerna. 

-Men inte bebisarna! Jag hatar bebisar! Jag har en lillebror, han är 28, och alla bah! 'Han är så söööööt!' HAN ÄR INTE SÖT! Han har bockskägg, det är INTE sött!

-Sätt er ned i en ring runt mattan, MEN RÖR INTE PAKETEN, dom är mina, mamma och pappa skickade dom i förväg med budfirma, det är faktiskt MITT kalas, jag fyller trettisex år idag, så detta blir mitt trettisjätte födelsedagskalas och jag förväntar mig att det blir det absolut bästa kalaset jag någonsin haft."

3-6 år

Denna föreställning är inte juryvald utan en av fyra framlottade föreställningar av fria teatrar, medlemmar i Teatercentrum, som ingår i spåret Skolan som spelplats. Efter föreställningen ges tillfälle till samtal och erfarenhetsutbyte med teatern, om val och strategier specifika för skolan som spelplats, med utgångspunkt i den aktuella föreställningen.

Mitt kalas
Foto & affisch: LisaLove Bäckman
Mitt kalas
Foto: Elin Berge
Mitt kalas
Foto: Elin Berge

Tid och plats

09:30 - 10:45
13:00 - 14:10

Speltid: Föreställning 45 min, samtal 30 min. Spelas ute i skolor

I Mitt kalas! firar Jago sin födelsedag. Jago älskar att fylla år, inte minst för att man som födelsedagsbarn får bestämma över alla andra. Jago är veterinärleoparden, hulkballerinan, hans majestät diktatorprinsessan som tycker det suger att bli vuxen. På vuxna kalas vill alla bara dricka öl, äta fina middagar och prata. Jago vill leka!
Mitt kalas! spelas i befintliga lokaler på förskolan, biblioteket eller andra spelplatser.  Barnen får gärna komma utklädda till föreställningen i sina egna utklädningskläder och delta i ett interaktivt maskeradkalas. Mitt kalas! tillvaratar målgruppens intressen för rollekar och hyllar den lilla människans önskan om att få som hen vill. Ibland…

Grupp:

Skuggteatern

Medverkande:

  • På scen: Love Ersare
  • Regi: Emil Nilsson-Mäki
  • Scenografi & kostym: Frida Allberg
  • Producent: Emma Burström & Frida Allberg