Listening Party

  • Ásrún Magnúsdóttir, Island (ISL)

Listening Party är en fest på scenen där festens huvudpersoner är en stor grupp tonåringar mellan 13 och 17 år. Gruppen spelar sina favoritlåtar. Ibland sjunger de eller dansar till musiken, gråter med eller bara hänger tillsammans och lyssnar till musiken och på varandra. De stöttar, firar varandra och sin tonårstid. Ibland delar de med sig av något, pratar om musiken de valt och om sig själva. 

Scenen är deras, orden är deras, de har makten – även om det bara är under den här föreställningen – det är ett tonårsparty och ”they cry if they want to”.

Från 12 år

Internationella rådets motivering:

Ett femtontal ungdomar bjuder in till dansparty och vi i publiken får titta på. Ur ungdomarnas mod och sårbarhet uppstår en smärtsamt ljuv genklang i rummet. Det blir innerligt och känslostarkt när de naket delar med sig av sig själva i det trygga rum som koreografen Ásrún Magnúsdóttir har skapat. The Listening Party är en stark påminnelse om glädjen och nödvändigheten av att dansen och musiken är för alla, och av möjligheten att få vara såväl individ som i gemenskap i vår värld.

Listening Party
Foto: Owen Fiene
Listening Party
Foto: Owen Fiene
Listening Party
Foto: Owen Fiene

Tid och plats

19:00 - 20:00
17:00 - 18:00
19:00 - 20:00

Speltid: 60 min

Listening Party hade premiär i Reykjavik på Island hösten 2017 med isländska tonåringar. Nu är det dags för Listening Party på Bibu med lokala ungdomar på scen! 

Föreställningen eller partyt görs i nära samarbete med koreografen Ásrún Magnúsdóttir och dramaturgen Alexander Roberts – båda med lång erfarenhet av att arbeta med unga personer. 

Grupp:

Ásrún Magnúsdóttir, Island (ISL)

Medverkande:

  • Koreograf: Ásrún Magnúsdóttir
  • Dramaturg: Alexander Roberts
  • Ljusdesign och assistent: Alma Mjöll Ólafsdóttir
  • Producent: Alexander Roberts