Involvering och delaktighet i metod från norr till söder

  • Skuggteatern
  • Drömmarnas Hus

Skuggteatern är en fri teatergrupp med bas på Ålidhem, Umeås enda miljonprojekt. Skuggteater gör scenkonstupplevelser både för vuxna och barn. 
Mycket av teaterns arbete riktad mot barn och unga tas fram i nära samarbete med åldersgruppen på området och i utbyte får skolorna besöka teatern och lära sig mer om det konstnärliga arbetet.

Bild Involvering och delaktighet i metod från norr till söder
Bild Involvering och delaktighet i metod från norr till söder

Drömmarnas Hus är ett kulturhus för barn och unga i Malmö Rosengård som gjort scenproduktioner som involverar barn, unga och professionella kulturarbetare sedan 2005. Repertoaren styrs av " vad som ligger i luften" där publik blir högst delaktig. Vi berättar om Drömmarnas Hus sätt att involvera, engagera och entusiasmera barn, unga och publik mot en föreställning.

Skuggteaterns konstnärliga ledare Emil Nilsson-Mäki berättar om arbetet med närområdet och vikten av att låta barn och ungdomsteatern vara ihopkopplad med åldersgruppen.

Berättar från Drömmarnas Hus gör konstnärliga ledare Liza Fry och den unga skådespelerskan Sara Zeim, som medverkat i flera av Drömmarnas Hus verksamheter.

Grupp:

Skuggteatern Drömmarnas Hus