Hemligt

  • Banditsagor

"Hej dagboken! Det verkar som om Emma är tjurig på mig. Hon är bästis med Gretchen. Innan vi började vara med Gretchen bråkade vi aldrig men nu har vi börjat göra det fast det är ju Emma som startar bråken och inte vill vara bästis igen för hon har ju Gretchen att vända sig till eftersom Gretchen helst är med Emma, jag har ju inte direkt någon som jag är med om vi blir ovänner eftersom annars är jag bara med Emma och Gretchen eller så är jag själv. Fast jag brukar inte få vara med.", Malin 11 år (1998-11-06). 

I Hemligt vill vi tillsammans med publiken se hur vi kan närma oss det kanske mest privata - dagboken, undersöka vårt innersta och det vi håller för oss själva. Föreställningen handlar också om hur hemligheter kan påverka en grupp och dess sociala strukturer. 

10-12 år

Juryns motivering:

Att röra sig in i det allra heligaste, det hemliga, kräver mod och noggrannhet. Banditsagors föreställning Hemligt genomförs med en lyhördhet och autenticitet som gör den unik. Ett utsnitt ur vardagen blir i multimedial form storslaget drama – mitt i klassrummet.

Hemligt
Foto: Alexander Tenghamn
Hemligt
Foto: Alexander Tenghamn
Hemligt
Foto: Alexander Tenghamn

Tid och plats

10:00 - 10:45
12:00 - 12:45
10:00 - 10:45
12:00 - 12:45
10:00 - 10:45
12:00 - 12:45
15:00 - 15:45

Speltid: 45 min

Observera! Samtliga föreställningar som spelas ute på en skola är reserverade för elever på den skolan som är spelplats. Detta innebär att andra elever ej kan bokas in på dessa föreställningar.

Formmässigt använder sig föreställningen av en hörlursform för att komma så tätt inpå rollfigurernas tankar och känslor som möjligt. Skådespelarna utrustas med små mikrofoner, publiken förses med hörlurar och får på så vis ta del av ett intimt samtal som ger känslan av att tjuvlyssna. Perspektiven skiftar i en kollageliknande berättelse.

Grupp:

Banditsagor

Medverkande:

  • På scen: Sanne Ahlqvist Boltes, Oskar Stenström,  Malin Molin/Amanda Gordon

  • Av: Alexandra Loonin

  • Regi: ensemblen

  • Producent: Amanda Lindblad 

  • Tekniker: Mattias Alheim

  • Musik och ljud: Jonas Åkesson 

  • Referensklass: Möllevångsskolan åk. 5