Generation Z – Hur kan vi förstå unga idag utan att lägga våra värderingar på dem?

  • bibu

Detta seminarium filmades. Här hittar du en länk. 

I detta samtal försöker vi ta pulsen och förstå barn och ungdomars tankar, värderingar och intressen. Vad symboliserar vad? Vi försöker slå hål på våra egna uppfattningar vad de egentligen håller på med framför skärmarna och utanför dem. Hur når vi dem? Hur kan kultur/scenkonst komma in och bli en del av deras liv?  Samtal med tankar och jämförelser från olika perspektiv. 

Moderator: Peter Sunesson producent, Dansstationen och jurymedlem 2018
Medverkande:
Elza Dunkels, Internetforskare, docent i pedagogiskt arbete Umeå universitet.
Maria Karlsson Thörnqvist, projektledare SVT Projekt Z 

Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete vid Umeå universitet och har forskat om unga och nätet i 20 år. Hennes forskning handlar om vitt skilda ämnen med digitalisering och unga som gemensam nämnare. Hon har studerat ungas personliga säkerhet på nätet, nätkränkningar, samtida lärandemodeller och unboxing av leksaker på Youtube, alltid med ett maktperspektiv och med barns rättigheter i fokus. Följ hennes arbete på den populärvetenskapliga bloggen kulturer.net

Maria Karlsson Thörnqvist är en av grundarna för SVT ungdomssatsning  - Projekt Z. De ville ta reda på vilka tankar som rör sig i ungdomars huvuden? Och vad skulle 12-16-åringar vilja se för program i SVT om de själva fick välja? Projekt Z började som ett researcharbete där Anna Bylund och Maria Karlsson Thörnqvist skulle lära känna målgruppen 12-16 år bättre, som en del i att SVT skulle börja göra fler program för målgruppen.

bibu_2018_facebook_profile

Grupp:

bibu