Bounce!

  • Compagnie Arcosm, Frankrike (FR)

Bounce! diskuterar gladeligen misslyckandet, ett universellt experiment, en oväntad början på ett nytt sätt att leva. Starten på ett äventyr, framstormande, frågandes hur vi hoppar!

Kvartetten intar scenen, musikerna stämmer sina instrument och dansarna värmer upp. Rörelserna är febrila och osäkra. Vad om inget av det vi förväntat oss händer? Men försöka måste vi. Tillsammans eller på egen hand. Puttande, skrikande, klättrande, lekande, dansande, viskande, sjungande görs alla tänkbara försök för att komma vidare.

Från 7 år

Internationella rådets motivering:

I Bounce! står dansen i centrum, men kombineras i visuellt spännande bilder med rytm, ljud och musik. Bounce! är en föreställning där dans blir fysisk humor och det oväntade bokstavligen finns runt hörnet. Ett misstag blir början på ett äventyr, det oväntade studsar tillbaka i en glad överraskning, samtidigt som det igenkännbara skymtar förbi. Bounce! är en familjeföreställning som leker, dansar, klättrar, viskar och tar publiken längre, förbi det förväntade.

Bounce!
Foto: Gaelic.fr
Bounce!
Foto: Gaelic.fr
Bounce!
Foto: Gaelic.fr

Tid och plats

18:00 - 18:50
10:00 - 10:50

Speltid: 50 min

Compagnie Arcosm grundades 2001 och drivs tillsammans av Thomas Guerry, dansare och koreograf, och Camille Rocailleux, percussionist, pianist och kompositör. Kompaniet överbryggar konstnärliga discipliner och språk där musik, dans och sång är kärnan i deras konstnärliga praktik. 

Grupp:

Compagnie Arcosm, Frankrike (FR)

Medverkande:

  • På scen: Cloé Vaurillon/Thalia Ziliotis, Côme Calmelet/Joakim Lorca /Aurélien Le Glaunec, Quelen Lamouroux och Sylvain Robine 
  • Idé & regi: Thomas Guerry och Camille Rocailleux
  • Ljusdesign: Bruno Sourbier
  • Ljuddesign: Olivier Pfeiffer
  • Scenografi: Samuel Poncet
  • Kostymdesign: Anne Dumont