Mer från Bibu

Här hittar du mer från och om Bibu i form av aktuella aktiviteter, nyheter, artiklar och fördjupande texter. Läs och bli inspirerad! För att inte missa vad som är på gång – prenumerera på Bibus nyhetsbrev (anmälan längst ner på sidan) och följ oss i sociala medier.

Kategori

Visar 36 (Sida 1 av 2)

Mer om Early Bird passet!

Nu släpper vi våra Early Bird pass till Sveriges viktigaste mötesplats för scenkonst för barn och unga! Coronapandemin gjorde att vi fick ställa in Bibu 2020. Redan då bestämdes det att vi skulle komma tillbaka och sedan dess har vi arbetat med att göra en omsorgsfull och innehållsrik festival med återstart i fokus. Vi arbetar för att vi i maj nästa år ska kunna ses på plats i Helsingborg och

Nu släpper vi Early Bird-biljetter till Sveriges viktigaste mötesplats för scenkonst för barn och unga!

Nu släpper vi Early Bird-biljetter till Bibu och ASSITEJ Artistic Gathering den 17–22 maj 2022 till priset av 1 950 SEK inkl. moms. Erbjudandet gäller veckopass på 3-6 dagar fram till den 31 januari 2022. Boka ditt Early Bird biennalpass här! Vid köp av Early Bird ingår följande förmåner: Möjlighet att förboka programpunkter från och med 1 mars. Den officiella bokningen öppnar 9 mars. Möjlighet att boka ett av våra

Föreslå produktion, seminarie, workshop eller annat innehåll till Bibu 2022

Bibu vill, utöver att visa föreställningar från hela scenkonstområdet, vara en inspirationskälla, en plats för kompetensutveckling och en mötesplats för alla oss som arbetar med scenkonst för barn och unga. Bibu 2022 står värd för ASSITEJ Artistic Gathering (AAG) vilket bidrar till ett större internationellt intresse för festivalen och dess innehåll. Nu finns chansen att genom t ex seminarier och föreläsningar möta, diskutera och utmana scenkonstutövare från hela världen. Arbetsspråket

Två personer dansar uttrycksfullt nära varandra med ingenting utom en ljus vägg i bakgrunden. Hela bilden är tintad med ett blått skimmer.

Swedstage blir Young Swedstage

Arrangemanget Swedstage som tillgängliggör det bästa av svensk scenkonst för internationella arrangörer, får nu ett lillasyskon. Young Swedstage lägger sitt fokus på att marknadsföra väl utvald svensk scenkonst för barn och unga för en internationell publik, och när skulle passa bättre att genomföra det än på Bibu & ASSITEJ Artistic Gathering 2022? ”Målsättningen är som tidigare att ge fler svenska produktioner och producenter möjlighet att hitta vägar till internationella scener

Texten "Bibus medverkan på den digitala Scenkonstbiennalen" står med svarta bokstäver på gulprickig bakgrund.

Bibus medverkan på den digitala Scenkonstbiennalen

Bibu medverkade i två programpunkter under den Digitala Scenkonstbiennalen! Missade du någon av dem, eller vill du kolla en gång till? Titta hit! Programpunkt 1. "Leave no one behind": Bibu & ASSITEJ Artistic Gathering - Världens mest spännande mötesplats för svensk och internationell scenkonst för barn och unga 2022! Vad händer på Bibu 2022? Vad är ett Artistic Gathering? Varför bjuder vi in föreställningar skapade och producerade av ursprungsfolk? Möt

Två små barn håller varsin hand på ett bord eller något som skulle kunna vara ett slagsverksinstrument. Runt omkring dem sitter ett fler vuxna och barn, varav en av de vuxna också spelar ett slagsverksinstrument. En spotlight riktar uppmärksamheten mot de två barnen.

Skolan som spelplats 2022

Det är i sin vardagsmiljö, på förskolor och skolor, som de väldigt många barn får möta scenkonst. Här är scenkonsten gäst, på besök för att hänföra och skapa kontakt med den unga publiken, som själva inte har valt vad de ska få se. Vilka krav ställs på aktörerna, berättelsen och formspråket när en föreställning framförs i en miljö som egentligen är avsedd för något annat? Hur behöver skolorna jobba för

Tre dansare står stilla framför en slät grå betongvägg. Dansarna har flera lager av kläder på sig, färgglada men i dova färger. Till vänster om gruppen syns två liggande par ben. Runt dansarna flyger olika klädesplagg.

Time Loops av Skånesdansteater på Bibu 2022

Time Loops är ett dansprojekt av Skånes dansteater som djupdyker i Drottninghög våren 2022. Med hjälp av dans och rörelse undersöks gemenskap, plats och tid i förhållande till människorna, rutinerna och landmärkena i dina kvarter. Projektet riktar sig till barn, ungdomar och vuxna. 20 deltagare från Drottninghög får under åtta veckor i april och maj möta koreografen Rachel Tess, ljuddesignern Ulrich Ruchlinski och fyra dansare från Skånes Dansteater. Genom dansworkshoppar

Bibu på Scenkonstbiennalen!

Nyhet

Bibu medverkar i två programpunkter på den digitala Scenkonstbiennalen

Bibu är med att arrangerar två programpunkter på den digitala Scenkonstbiennalen som går av stapeln 18-21 maj 2021. Läs mer här!

Leave no one behind 17-22 may 2022

Nyhet

Bibu och ASSITEJ Artistic Gathering 17-22 maj 2022

Den 17-22 maj 2022 bjuder Bibu tillsammans med ASSITEJ Artistic Gathering in till en sex dagar lång festival med svenska och internationella teater-, dans och cirkusföreställningar för barn och unga tillsammans med ett brett utbud av seminarier, debatter, workshops och andra scenkonstrelaterade överraskningar.

Nyhet

Bibu presenterar internationella rådet 2022!

Bibu presenterar med stor glädje internationella rådets medlemmar som inför urvalet 2022 består av fem konstnärer och sakkunniga med global representation av ursprungsfolk samt en koordinator. Läs mer om vilka de är här!

Fotograf, Patrik Bogårdh - Ljusbild

Nyhet

Bibus nya VD och verksamhetsledare är Niklas Borefors

Styrelsen för Bibu AB har utsett Niklas Borefors till ny VD och verksamhetsledare. Niklas kommer närmast från Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, där han har arbetat som producent och projektledare. Han tillträder den 1 januari 2021. Välkommen Niklas!

Nyhet

Ny jury för Bibu 2022 är utsedd!

Vi presenterar stolt vår nya jury för det svenska urvalet till Bibu 2022! Sju personer från hela landet, med olika yrken, erfarenheter, ålder, har tackat ja till detta uppdrag.

Nyhet

Bibu världens viktigaste mötesplats 2022 – Leave no one behind

Bibu - scenkonstbiennal för barn och unga - har utsetts till värd för det internationella scenkonstmötet Assitej Artistic Gathering den 17-22 maj 2022!

Nyhet

Bibu söker ny VD/verksamhetsledare

Vi söker dig som kan leda och utveckla Sveriges viktigaste mötesplats för, om och med professionell scenkonst för ung publik - Bibu. Sista ansökningsdag 12 juni.

Från Bibu 2018

Fördjupning

Bibu 2020 lever vidare - men i andra former

Ingrid Fransson, verksamhetsledare/VD för Bibu, möter en stor besvikelse bland alla inblandade. Men också hopp om att den glädje som planeringen bjudit på och de programpunkter som presenterats, ska finnas kvar som inspiration i framtiden.

Skolan som spelplats

Fördjupning

Skolan som spelplats

Det är i sin vardagsmiljö, på förskolor och skolor, som de flesta barn upplever teater. Att spela en pjäs för en publik som inte själva har valt att gå dit har sina utmaningar. Publiken är på hemmaplan och teatern är gäst - ett scenario som ställer ömsesidiga krav.

Stranden

Fördjupning

Konst för en publik som sällan möter konst

Att få uppleva konst av olika slag är ett mänskligt behov. För barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning är detta långt ifrån en självklarhet. Med fokus på sensoriska metoder skapar kulturprojektet Scen:se därför värdefulla produktioner exklusivt för denna målgrupp.

Fördjupning

Forskning om barnkultur stärker barns status

På Centrum för barnkulturforskning (CBK) vid Stockholms Universitet arbetas det dagligen med att främja ett kulturliv som får barn att växa och ta plats, både inom kulturen och i samhället.

Listening Party

På gång

Kom och dansa med Listening Party!

Scenen är din, orden är dina, du har makten – kom och dansa med oss! Är du mellan 12 och 18 år? Är du intresserad av eller nyfiken på dans och teater? Ta chansen och var med i en föreställning under festivalen Bibu!

Scen:se

Nyhet

Utlysning av utbytesprogram på Bibu 2020!

Att skapa scenkonst för en flerfunktionsvarierad målgrupp. Ansök om att delta i ett av utbytesprogram på Bibu 2020 och Edinburgh International Children’s festival 2020.