Vilka är ni?

  • Ögonblicksteatern

Vilka är ni? Föder ni levande ungar? Är ni vakna om natten eller på dagen? Vad äter ni till frukost? Kan ni flyga? Sjunger ni? Hur håller ni värmen när ni fryser? Sover ni nära varandra eller var för sig? Kan ni se i mörkret? Bestämmer alla lika mycket när ni leker tillsammans? Har ni svans? Hur långa är era rötter? Är ni fullvuxna eller blir ni hela tiden större? Hur höga kan ni bli? Tar ni hand om dom som är sjuka eller låter ni dem vara ensamma? Vad händer med er när ni dör? Är ni rädda för att bli fångade? Är ni rädda för att inte få vara med? Är ni rädda för dem ni inte känner? Är ni farliga för varandra?

En både allvarlig och humoristisk föreställning som genom att rikta blicken mot naturen försöker förstå vad det egentligen innebär att vara människa.

Från 8 år

Juryns motivering:

Med konstnärligt mod och stor tilltro till sin publik, fångar Ögonblicksteatern med föreställningen Vilka är ni? frågor om livet och jaget på ett omtumlande och poetiskt vis. Genom att förvränga perspektiv och välja det oväntade, öppnar de upp en helt ny värld av sinnlighet. Där – mitt i gränslandet mellan konst och teater – utforskas roller, identitet och mänsklighet tillsammans med publiken på ett alldeles eget sätt.

 

Vilka är ni?
Foto: Andreas Nilsson
Vilka är ni?
Foto: Andreas Nilsson
Vilka är ni?
Foto: Andreas Nilsson

Tid och plats

11:30 - 12:15
14:30 - 15:15
11:15 - 12:00
13:45 - 14:30

Speltid: 45 min

Konstnären Ingela Ihrman och regissören Maja Salomonsson möts i ett unikt samarbete där de frågar sig vad vi egentligen menar när vi kallar oss mänskliga. Publiken får möta olika karaktärer från skogens växt- och djurvärld i en absurd och poetisk föreställning som rör sig i gränslandet mellan konst och teater. I en existentiell betraktelse över mänskligheten, nästan helt utan repliker, utforskar vi tillsammans med publiken roller, identiteter och förväntningar.

 

Grupp:

Ögonblicksteatern

Medverkande:

  • På scen: Stefan Andersson, Sara Gallardo, Karin Larson, Johanna Salander/Sofia Landström, Mansour Salti, Daniel Tholander
  • Idé & koncept: Maja Salomonsson & Ingela Ihrman
  • Manus & regi: Maja Salomonsson
  • Scenografi & kostym: Ingela Ihrman
  • Kompositör: Anna Haglund