Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta!

  • Profilteatern

Fyra personer uppe i det blå, bland molnen. Här är pengar bara siffror, här är det Nasdaq upp, Hongkong upp, Stockholm stängde oförändrad. Här spelar det ingen roll om du inte vet vad dina pensionspengar gör om kvällarna. Här är det ingen som ger avslag på just din ansökan om att låta tillverka 20.000 äggskivare med gulliga kycklingansikten under slavliknande förhållanden med hänsyn till jordens ändliga resurser och respekt för mänskliga rättigheter. Och att vi här, mitt i brinnande klimatkris, producerar 230 miljoner ton plast om året spelar heller ingen roll. Här kommer ingen att ifrågasätta just din obestridliga rätt att äga ett halvautomatiskt
Nerf-gevär.

Profilteatern presenterar en rapp och satirisk teaterföreställning som ställer det rådande ekonomiska systemet mot väggen med texter skrivna av kritikerrosade serietecknarna Liv Strömquist och Sara Granér. Med drastisk humor och samhällskritisk udd problematiseras kapitalismen, konsumtionssamhället och den ekonomiska elitens girighet.

Passa på, unna dig ett nytt och fräscht ekonomiskt system!

Från 16 år

Ovan molnen, där drömmar skapas och svävar fritt flyter den ekonomiska eliten, kapitalismen och myten om den ständiga tillväxten omkring och ser på sig själv och sin omgivning i denna absurda, varma och humoristiska föreställning. Med lika delar vass skärpa som vänligt tilltal får Profilteatern ett till synes instrumentellt och trist ämne att lätta, flyga högt upp och ge oss ett helikopterperspektiv på sakernas tillstånd.

Performance image, Ursäkta, bibu, 2018
Foto: Andreas Nilsson

Grupp:

Profilteatern

Medverkande:

Manus: Sara Granér, Liv Strömquist och Profilteaterns ensemble och Nora Nilsson
Regi: Nora Nilsson
Medverkande: Lina Hognert, Tobias Morin, Tito Pencheff och Linda Kunze
Komposition och ljuddesign: Christoffer Karlsson
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Ljus: Martin Ogland
Bygg och teknik: Tomas Brandt Wangel
Produktion: Elin Larsson, Maja Rintala och Patrik Ågren
Sömmerska: Sanna Ljung
Attributmakare: Sofia Stattin
Grafisk form: Humbly