Signalisterna

  • Masthuggsteatern

"Signalisterna" ingår i det treåriga projektet Stafetten, där Masthuggsteatern samarbetar med elever på Sandeklevsskolan i Bergsjön. I "Signalisterna" ligger tankar och berättelser från årskurs 1 och 2 till grund för föreställningen. Projektet Stafetten genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden.

Ta-ta-taaa, ta-ta-ta-pling! Ta-ta-pling!

Signaler och meddelanden strömmar in. Från en nyckelpiga, från en renflicka, från en vulkan och från en snigelbror i ensamt skal. Alla behöver de hjälp. Och så hörs en okänd signal långt, långt bort ifrån: Är det en stjärna som sänder?! En ny arbetsdag har just börjat för Signalisterna, avdelning 415. Ofta här i världen förstår man varandra på en gång. Men ibland blir det problem, trassel, oroligt, ensamt. Då griper Signalisterna in. De är experter på kommunikation och till sin hjälp har de en fantastisk maskin.

"Signalisterna" är ljudäventyr och dansteater som talar till hela kroppen. Om att vilja förstå och vilja bli förstådd, sedd och älskad. Föreställningen har tagits fram tillsammans med två klasser från Sandeklevsskolan och bygger på deras tankar och funderingar kring temat kommunikation. Det är det tredje och avslutande steget i projektet Stafetten.

Från 3 år till 7 år

Scenen domineras av Råger Johanssons fantasifulla apparat med lampor, sladdar och allsköns bråte. Denna tingest sköts av fyra signalister, som försöker pejla in var det finns signalfel på jorden som måste åtgärdas. Om det så är en snigel som inte vågar sig ut ur sitt hus eller en nyckelpiga som inte kan lämna den trygga marken eller en förälskad vulkan. Musiken och ljussättningen bidrar till denna ömsinta, roliga och poetiska föreställning, där de allra minsta barnen möts med respekt och värme.

performance image Signalisterna, bibu 2018
Photo: Jonas Jörneberg

Tid och plats

10:00 - 10:30

Speltid: En halvtimme, ingen paus.

Grupp:

Masthuggsteatern

Medverkande:

Medverkande: Hans Brorson, Hui Han Hu Gustavsson, Helen Hansson, Yarien Rodriguez
Regi: Anne Jonsson
Dramaturg: Kristina Ros

Ljuddesigner och kompositör: Anna Gustavsson
Scenograf: Råger Johansson
Kostymdesigner: Linn Henriksson Strååt
Ljusdesign: Fredrik Glahns
Maskdesign: Adam Högblom
Belysningsmästare och ljudtekniker: Karl Wassholm

Bygge: My Persson, PA Karlsson

Ljudmixning: Oskar Oscarsson

Producent: Hanne Wirde

Marknadsförare: Amanda Wigand

Inspelad röst: Åsa Bodin Karlsson

Dramapedagog: Luz Solano

Foto: Jonas Jörneberg

Affisch: Felicia Fortes