Mellan oss

  • Folkteatern Gävleborg

Vad är en gräns, och vad gör gränser med oss? Vilka gränser kan vi passera, och vem får passera vilka gränser? Hur blir något gränslöst eller gränsöverskridande?

I föreställningen Mellan oss har koreografen Nadja Hjorton tillsammans med kompositören Britta Persson, scenografen Chrisander Brun och de medverkande i föreställningen, Arabella Lyons, Maryam Nikandish och Cecilia Wernesten, undersökt gränser – inre, yttre, synliga och osynliga. Det är en fysisk, musikalisk och visuell föreställning som fantiserar om gränslösa platser – både i världen och inom oss själva.

Mellan oss kan tyvärr inte spela under Bibu 2020. 

Från 4 år

Vi dras in i en fnittrig stämning, med stor tillit inför det som ska komma, när vi bjuds in i det spännande och ovanliga scenrummet. Här lämnar vi snabbt vår egen verklighet bakom oss. Vi får sitta eller ligga, så länge alla får plats. Mellan oss är en associativ, snillrik, dramaturgiskt omväxlande och interaktiv föreställning. Ensemblen, nära och lyhörd, undersöker allas våra yttre, inre, synliga och osynliga gränser. Situationerna, den suggestiva musiken, sångerna och danserna går in och ut i varandra som om de vore improviserade här och nu. Vi får tillslut överträda den magiska gränsen och komma upp på scengolvet för att tillsammans med dansarna lägga oss ner och titta på stjärnhimlen och njuta av den kosmiska musiken. Den gräns som var mellan oss finns inte längre. 

Tid och plats

10:00 - 11:00

Grupp:

Folkteatern Gävleborg

Medverkande:

Koreograf och regissör: Nadja Hjorton

Medverkande på scen: Arabella Lyons, Maryam Nikandish, Cecilia Wernesten 

Kompositör: Britta Persson

Scenografi, kostym och ljusdesign: Chrisander Brun

Föreställningfoto: Chrisander Brun