LÅR

  • wecollective

"LÅR" är en lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara! Låren är trötta på att hamna i skymundan, trötta på känslan av att vara pinsamma och jobbiga. Låren kan ändra form och storlek på ett sätt som ingen annan kroppsdel kan. Låren kan hoppa, dallra, byta riktning, vridas, skavas, skakas, kramas och brottas. Nu är det lårens tur, lårens första dag, deras tid att slå sig fria, komma fram, visa sin potential till rörelse och utseende. Äntligen får de spela huvudroll!

"LÅR" kan vara början på något, en tanke som väcks, en känsla som känns igen, celluliter och skakningar som är, och bejakas. "LÅR" dansas av två dansare, fyra lår, i takt till populärmusik.

Från 12 år

Detta är en dansant hyllning till en faktiskt sorgligt försummad kroppsdel – låret. Nu får låret och låren äntligen spela huvudrollen och som de tar för sig! Med en frustande längtan tar de plats på scenen och de har mycket som de vill uttrycka. De hoppar, skakar, spänns, dansar, dallrar, men framför allt tar de plats. Med en härligt självklar, humoristisk och entusiastisk attityd lyfter dansarna fram frågor om ideal och normer. Men framför allt bjuder de på en smittande kroppsglädje.

performance image LÅR, bibu 2018
Photo: Graham Adey
performance image LÅR, bibu 2018
Photo: Graham Adey
performance image LÅR, bibu 2018
Photo: Graham Adey

Tid och plats

11:00 - 11:40
13:30 - 14:10
16:00 - 16:40
10:00 - 10:40
12:00 - 12:40

Speltid: 40 min

Grupp:

wecollective

Medverkande:

Upphovspersoner och koreografi: Jilda Hallin och Lisa Nilsson

Dans: Lisa Nilsson och Daniella Eriksson 

Regiassistans: Sara Ribbenstedt

Ljus: Ronald Salas

Ljudmix: Truls Nilsson

Kostym: Klara Thorselius

Foto: Graham Adey

Film: Gustav Olsson

Grafisk design: Julia Westerberg

Föreställningsfoto: Graham Adey