I´m her(e)

  • PotatoPotato Scenkonst

Ara har skolkat väldigt länge nu. För hon har fått ett eget rum av Virginia Woolf. En miljard followers på Youtube, Musical.ly och Instagram ser vad hon gör därinne. Hon kan resa varsomhelst i världen men det behöver hon inte. Hon kan säga vad som helst men det gör hon inte. Istället sminkar hon sig och bevisar att hon är bäst i världen på lip-sync. I hennes rum kan hon göra vad som helst, för hennes rum har fler än fyra väggar.

Denna humoristiska och existentiella flickkoreografi, med projektioner och videokonst, tar publiken med på en resa mellan olika rum. In i Aras eget flickrum, ut i Youtube-rummet och in i hennes inre mentala rum. Kanske öppnar hon nya rum i dig.

En miljard följare kan inte ha fel …

Flickrummet har historiskt sett varit en plats för flickan att dra sig tillbaka till för att slippa bli betraktad och bedömd. Idag däremot är flickrummet på Youtube en plats att exponera sig själv och i allra högsta grad bli betraktad. PotatoPotato låter nu Youtube-tjejen bestämma dramaturgi och estetik. För vilken feministisk historieskrivning skapas i vloggarnas Ullared Hauls, smink-tutorials, Musical.ly-klipp och ändlösa vloggdagböcker?

Från 11 år

Vi tittar in i samtidens flickrum. Här kan en vara sig själv och skapa sitt eget jag. Ett jag som sedan kan kliva rakt ut i hela världen via Youtube. Vägledd av Virginia Woolfs ”Ett eget rum” skapar Ara sin egen trygga plats där hon låter sina följare på Youtube ta del av hennes tankar, tips, idéer, ommöbleringar och lip-synk. Med en skarp blick för sin samtid och ett humoristiskt anslag så ger Potato Potato upprättelse åt det flickiga.

I´m her(e), föreställningsbild, bibu 2018
I´m her(e)

Tid och plats

10:00 - 11:00

Speltid: 65 minuter

Grupp:

PotatoPotato Scenkonst

Medverkande:

Regi: Linda Forsell
Koreografi: Lisen Ellard
Videokonstnär: Brynhildur Þórarinsdóttir
Regiassistent: Klara Jutterdal
Scenografi/kostym: Linda Forsell 
På scen: Maria Grudemo El Hayek

Föreställningsfoto: Julia Lindemalm