HOLD

  • Erik Linghede

Med rötterna i hiphopens estetik utforskar den finstämda och råa duetten HOLD det mänskliga behovet av att skapa sammanhang och sökandet efter närhet och intimitet. Dansarna Anton Borgström och Robin Sundberg söker sig tillsammans med regissören och koreografen Erik Linghede in i kroppens vävnad och känslorymd. 

Under arbetets gång har dansarna utgått ifrån social verklighet, kroppens inre processer samt utforskat den avhumaniserade streetdance-stilen poppings möjligheter och alternativa språk.  Med en grund i hiphopens improvisatoriska kärna och ett stort fokus på sensibilitet och kommunikation utforskar HOLD ett experimentellt uttryck och språk.

Med stöd av Stockholms Läns Landsting, Stockholms Stad, Konstnärsnämnden, Skarpnäcks kulturhus, Dansens Hus Stockholm, Danscentrum och 2FACED1.

HOLD hade premiär på Dansens Hus i september 2014.

Titta på trailer här.

"HOLD" av Erik Linghede kommer inte att kunna spelas under bibu 2016, då ensemblen är uppbokad på annat håll. 

Från 16 år

Med rörelsematerial från olika streetdance-tekniker vrider Hold på begrepp och förutfattade meningar om den manliga dansaren, kroppen, rörelsen och blicken. I ett möte som med lika delar handlar om sökande som sensualism, tillåts vi i publiken stanna upp och reflektera kring frågor om maskulinitetens stränga regelverk i såväl kamp som närmanden, avstånd och närhet.

Föreställningsbild Hold 2016
HOLD

Grupp:

Erik Linghede

Medverkande:

Concept/direction/choreography: Erik Linghede 
Assistant director: Emelie Enlund 
Artistic Advisor: Alexandra Tveit
Producer: Lovisa Thurfjell 
Dancers: Anton Borgström & Robin Sundberg 
Music: Markus “Almkvist” B. Almqvist 
Co-Producer Mix/Master: Daniel “Pure P” Sandell
Music in trailer: Ane Brun - Oh Love 
Costume: Decida
Trailer Styling: Mahoyo (www.mahoyo.com
Director of photography, trailer: Maceo Frost 
Editing of trailer: Erik Linghede