Guldet

  • Charlotte Engelkes / ASTARTE produktion

Guldet är borta! Sjöjungfrun är ledsen och gråter. Modige Måns söker i vattnet, på slottet och ända ner i underjorden. Han möter gudar, hungriga jättar och en sorgsen gammal drake. Vad är det som gör att alla vill ha guldet och varför blir alla som har det så konstiga? En glimrande musikalisk sagovärld inspirerad av Wagners opera "Rhenguldet". 

Från 5 år

Bara ansatsen och idén att sätta upp Wagner för 5 åringar är värd en stor eloge. I "Guldet" låter Charlotte Engelkes barnen sugas in i en mytisk sagovärld där Wagners "Rhenguldet" utgör en inspirerande grund för föreställningens idé och infallsrika berättande. Det är ingen konventionell uppsättning av "Rhenguldet" på flera timmar, utan allt är nerkokat till ett 45 minuter långt glittrande allkonstverk. "Guldet" visar fascinerande tydligt på hur klassiker kan kommunicera med nya målgrupper utan att bli undfallande mesigt. Den är modig, respektlös, fnissig, skimrande och lekfull.

Tid och plats

10:00 - 11:00

Speltid: 50 minuter

Grupp:

Charlotte Engelkes / ASTARTE produktion

Medverkande:

Koncept, regi, scenografi: Charlotte Engelkes
Musik: Richard Wagner och Willi Bopp
Scenografi och ljusdesign: Karl Svensson
Kostymdesign: Anna Ardelius

Medverkande på scenen:
Charlotte Engelkes, Ida Lod, Jonas Nilsson, Måns Rudfeldt

Föreställningsfoto: Katja Tauberman

Föreställningen producerades av samt spelades på Skärholmen Kulturhuset Stadsteatern hösten 2016. Föreställningens bibu-medverkan genomförs i Charlotte Engelkes/ASTARTE produktions egen regi.