Gregarious

  • Soon Circus Company

Två storslagna cirkusartister. Bästa vänner och största konkurrenter. De kämpar hårt för att vara bäst, snabbast och starkast. De tävlar till den sista svettdroppen och går varandra på nerverna.

Gregarious är en anti-heroisk studie på den mänskliga delen av idrott - balansen mellan konkurrens och medmänsklighet. Laganda mot rivalitet. På engelska är "gregarious" en term för djur och människor som känner sig mest tillfreds i en grupp och på spanska är ’un gregario’ det vi på svenska kallar ”hare” - en cyklist som offrar sig för att leda sin lagkapten till seger i cykling.

Från 4 år

Juryns motivering:

En samtida cirkusföreställning om relationen mellan de två vännerna Nilas Kronlid och Manel Rosés. Två män i lagom välpassande träningskläder som med akrobatikens språk naturligt drar in sin publik i ett hjärtligt möte aktörerna emellan. Med humor, värme och rörelsedriven akrobatik på språngbräda och i kinesisk påle så lyckas föreställningen vara avskalat existentiell i det lilla. Det händer här, det är vad det är, och det sker nu.

Gregarious
Foto: Marta Llana
Gregarious
Foto: yourphotostory.dk

Tid och plats

Speltid: Gregarious kan tyvärr inte spela under Bibu.

Baserat på sin egen vänskap och partnerskap, har de två artisterna skapat en samtida cirkuspärla fylld med charm, energi och sprudlande humor. Med otrolig fysik, spektakulära scenarier och underhållande komik, utmanar de människans natur och får oss att känna igen och skratta åt oss själva.

Grupp:

Soon Circus Company

Medverkande:

På scen: Nilas Kronlid, Manel Rosés