Creating possibilities and co-creating artistic work

  • Arrangeras av: Scen:se och Bibu

Att skapa konstnärliga möjligheter för och tillsammans med barn och unga med komplexa funktionsvariationer. Key-note av Ellie Griffiths, Oily Cart Theatre med gästtalare Fiona Ferguson från Imaginate.

Ellie Griffiths är konstnärlig ledare på Oily Cart Theatre och har regisserat ett flertal föreställningar för barn och unga med komplexa funktionsvariationer, bland annat Sound Symphony som spelas under festivalen. Oily Cart Theatre skapar sensoriska föreställningar för väldigt små barn och för de med komplexa funktionsvariationer; flerfunktionsnedsättningar, autismspektrumtillstånd, dövblinda och andra med särskilda sinnesnedsättningar.

Ellie kommer att berätta om hennes arbete med Oily Cart och även om det större perspektivet i att skapa scenkonst som är tillgängligt för alla. Ellie har även tidigare arbetat med Fiona Ferguson från Imaginate i Skottland.

Fiona arbetar på Imaginate med att utveckla möjligheter för konstnärer till nyskapande föreställningar och arbete på skolor. De vill särskilt lyfta den brist på konstnärligt arbete som finns för personer med funktionsvariationer och gör det genom olika projekt. Fiona kommer att lyfta några exempel på det arbetet, ett av dem är Jerwood Fellowship som de gör i samarbete med Oily Cart Theatre och erbjuder professionell utveckling för konstnärer att under två år utveckla scenkonst för barn och unga med särskilda behov.

Tid och plats

15:00 - 15:45

Speltid: 45 min

Grupp:

Arrangeras av: Scen:se och Bibu

Medverkande:

  • Ellie Griffiths, konstnärlig ledare Oily Cart Theatre, London
  • Fiona Ferguson, Creative Development Director, Imaginate, Skottland
  •  
  • FUNKTION är ett samarbete mellan Bibu, Scen:se och Folkteatern Gävleborg. Genomförs med stöd av Kulturrådet och Signatur - Insamlingsstiftelse för musikfrämjande.