Utlysning av utbytesprogram på Bibu 2020!

Scen:se

Att skapa scenkonst för en flerfunktionsvarierad målgrupp. Utlysning av utbytesprogram på Bibu 2020 och Edinburgh International Children’s Festival  2020. Ansök senast den 31 januari!

Under Bibu 2020 den 13-16 maj kommer Bibu ha ett specifikt temaspår FUNKTION – att vilja och våga skapa fullödig scenkonst för målgruppen barn och unga i särskolan. 

Bibu erbjuder nu upp till fyra professionella scenkonstutövare* möjligheten att delta på Bibu under detta temaspår samt ett utbyte med Edinburgh International Children’s festival. 

I programmet ingår: 

  • Inkluderande föreställningar för funktionsvarierad publik barn och unga
  • Seminarier och workshops 
  • Nätverkande och erfarenhetsutbyte

Du får möjlighet att tillsammans med 2-3 svenska och preliminärt 2 skotska scenkonstutövare utbyta erfarenheter och diskutera idéer kring inkluderande scenkonst för målgruppen barn och unga. Du deltar i det program som Bibu planerar både under Bibu samt i Edinburgh. I mån av tid, kan du också ta del av övriga programpunkter.

Datum: 

  • Bibu 13-16 maj 2020
  • Edinburgh 20-31 maj 2020, exakta datum för utbytet ej klart

Bibu står för: 

  • boende i Helsingborg upp till 3 nätter samt traktamente och biennalpass. 
  • boende i Edinburgh upp till 4 nätter samt traktamente och festivalbiljetter. 

Varje deltagare står själv för resa till Helsingborg resp Edinburgh. 

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och varför du vill delta i detta utbytesprogram samt bifogad CV. Ansökan mailas till info@bibu.se
Deadline för ansökan: 31 jan

Besked om vem som har fått plats, meddelas senast 21 feb. 


FUNKTION är ett samarbete mellan Bibu och Scen:se. Målet med samarbetet är att sprida information kring projektet Scen:se arbete och metodutveckling samt erfarenhetsutbyte mellan flera olika aktörer för att både stärka kultur i särskolan och utvecklingen av scenkonsten för och med barn och unga med funktionsvariationer samt att förändra rådande strukturer och normer runt funktionalitet. 
Läs mer om FUNKTION här

Scen:se är ett treårigt projekt som skapar scenkonst och konst för barn och unga med grava funktionsvariationer och/eller autism. Scen:se syfte är att alla ska få möjlighet att uppleva kultur och konst oavsett funktionalitet eller behov.
Läs mer om Scen:se här

Deltagarna från Skottland ingår i projektet Jerwood Fellowship. 
Läs mer här

 

*Skådespelare, dansare, koreografer, regissörer, musiker, m fl 

Bilden från Scen:se föreställning Stranden, foto: Martin Skoog.

Publicerad: 2020-01-12