Gå till huvudinnehållet

Swedstage blir Young Swedstage

Två personer dansar uttrycksfullt nära varandra med ingenting utom en ljus vägg i bakgrunden. Hela bilden är tintad med ett blått skimmer.

Arrangemanget Swedstage som tillgängliggör det bästa av svensk scenkonst för internationella arrangörer, får nu ett lillasyskon. Young Swedstage lägger sitt fokus på att marknadsföra väl utvald svensk scenkonst för barn och unga för en internationell publik, och när skulle passa bättre att genomföra det än på Bibu & ASSITEJ Artistic Gathering 2022?

”Målsättningen är som tidigare att ge fler svenska produktioner och producenter möjlighet att hitta vägar till internationella scener och festivaler”, säger Niclas Malmcrona, verksamhetsledare på Svenska ASSITEJ, som tillsammans med Scensverige arrangerar det ”vanliga” Swedstage. ”Pandemin har utmanat vår uppfinningsrikedom, och vi har fått möjlighet att prova nya vägar”.

"Det är fantastiskt att ASSITEJ bidrar till ytterligare en internationell publik, och därigenom stärker Bibus internationella betydelse, säger Niklas Borefors, VD och verksamhetsledare på Bibu. Jag ser fram emot att testa konceptet på Bibu 2022, med en liten förhoppning att det kan bli ett återkommande inslag, antingen på Bibu eller som ett eget arrangemang i Skåne."
 

Swedstage och Young Swedstage arrangeras av ASSITEJ, Scensverige och Bibu. Mer information om Young Swedstage och utlysning för att anmäla produktioner kommer efter sommaren.

Foto: Erik Linghede, föreställning: HOLD

 

Publicerad: 2021-05-31