Kom och dansa med Listening Party!

Listening Party

Scenen är din, orden är dina, du har makten – kom och dansa med oss! 

  • Är du mellan 12 och 18 år? 
  • Är du intresserad av eller nyfiken på dans, teater eller musik? 
  • Ta chansen och var med i en föreställning under festivalen Bibu!

Mellan den 8 maj till den 14 maj 2020 har du som är mellan 12 och 18 år chansen att vara en del av en professionell dansföreställning där du är både artist och är med och skapar föreställningen. Inga förkunskaper krävs – men du måste vilja uppträda!

Listening Party är en fest på scenen där festens huvudpersoner är ett gäng tonåringar mellan 12 och 18 år. De spelar sina favoritlåtar. Ibland sjunger de med, dansar till musiken eller bara hänger tillsammans. De stöttar och firar varandra. Ibland delar de med sig av något, pratar om musiken de valt och om sig själva.

Under fyra tillfällen träffas 30 ungdomar från olika delar av Helsingborg med omnejd för att skapa en föreställning tillsammans med den isländska koreografen Ásrún Magnúsdóttir och dramaturgen Alexander Roberts. Den färdiga föreställningen visas tre gånger under festivalen Bibu den 13-14 maj. 

Listening Party hade premiär på Island 2017 med isländska ungdomar. Den har därefter spelat på flera olika platser med lokala ungdomar – Norge, Danmark, Finland, Österrike, Skottland, Kroatien, Schweiz m fl. 

Här kan du läsa mer om koreografen Ásrún Magnúsdóttir.

Ersättning för din medverkan: 900 kr

Vi bjuder på frukt och fika vid varje repetitionstillfälle och föreställningstillfälle. 

Vill du vara med? Anmäl dig till Rebecca på rebecca@bibu.se

 

Viktiga datum!

Vi kommer ha en uppstartsträff 25 april. 

  • Repetitioner och föreställningar 8 maj till 14 maj.
  • Repetition sker på eftermiddag och kväll.
  • Föreställningar 13 och 14 maj både dag- och kvällstid. 
  • Varje repetitionstillfälle är ca 3 timmar långt

 

För fjärde gången i rad arrangeras Bibufestivalen i Helsingborg, en festival med juryutvald scenkonst från hela landet och Europa. Bibu erbjuder kostnadsfri teater, cirkus, dans, opera och musikalteater för stadens barn och unga till och med 18 år.

 

Foto: Owen Fiene

Publicerad: 2020-01-21