Gå till huvudinnehållet

Bibus medverkan på den digitala Scenkonstbiennalen

Texten "Bibus medverkan på den digitala Scenkonstbiennalen" står med svarta bokstäver på gulprickig bakgrund.

Bibu medverkade i två programpunkter under den Digitala Scenkonstbiennalen! Missade du någon av dem, eller vill du kolla en gång till? Titta hit!

Programpunkt 1. "Leave no one behind": Bibu & ASSITEJ Artistic Gathering - Världens mest spännande mötesplats för svensk och internationell scenkonst för barn och unga 2022!

Vad händer på Bibu 2022? Vad är ett Artistic Gathering? Varför bjuder vi in föreställningar skapade och producerade av ursprungsfolk? Möt det internationella rådet i en konstnärlig diskussion om urvalet av föreställningar! Lyssna på en intervju med Åsa Simma om Giron Sámi Teáhter. 

Programpunkt 1 i sin helhet: 

 

 

Programpunkt 2: Att gestalta för barn och unga med komplexa funktionsvariationer utgår från projektet Scen:se erfarenheter: Hur skapar vi tillgänglig scenkonst för alla barn och unga oavsett funktionalitet? Vilken konstnärlig och pedagogisk kompetens
krävs?

Programpunkt två finns inte längre att se i sin helhet, men däremot kan du se två filmer av Scen:se (svenska) och en med Ellie Griffiths från Oily Cart Theater (engelska) nedan. 

Ellie Griffiths är konstnärlig ledare på Oily Cart Theatre i London och erhöll nyligen en delad ASSITEJ Award for Artistic Excellence. Möt Ellie i filmen Reimagine theatre for young audiences to make our work more inclusive i vilken hon berättar om arbetet att skapa scenkonst för barn och unga med komplexa funktionsvariationer.
Ellies film "Reimagine theater for young audiences to make our work more inclusive" (svensk text):

Projektet Scen:se riktade sig till barn och unga på grund- och gymnasiesärskolan och pågick 2018-2020. Två teaterföreställningar, dramapedagogiska metoder samt en konstutställning arbetades fram och turnerade nationellt. Projektet var ett samarbete mellan Folkteatern Gävleborg, Riksteatern Barn & Unga och Hälsinglands Museum. Huvudman var Hudiksvalls kommun

Film om föreställningen Shakespeares Hjärtslag:

Film om föreställningen Stranden: 

 

Publicerad: 2021-05-31