Ny jury för Bibu 2022 är utsedd!

Ny jury för Bibu 2022! 

Vi presenterar stolt vår nya jury för det svenska urvalet till Bibu 2022! Sju personer från hela landet, med olika yrken, erfarenheter, ålder, har tackat ja till detta uppdrag. 

Emil Nilsson Mäki, konstnärlig ledare, regissör Skuggteatern, Umeå
Isabel Cruz Liljegren, dramatiker, regissör och scenkonstnär, Stockholm
Karin Helander, professor i teatervetenskap, Stockholm
Mario Castro Sepulveda, verksamhetsledare och producent på Ögonblicksteatern, Umeå
Mira Helenius Martinsson, konstnärlig ledare och VD Skånes dansteater, Malmö
Nina Rajabi, metodutvecklare, producent/projektledare och dansare, Göteborg
Lars Eric Brossner, kompositör och regissör, Göteborg

Läs mer om jurymedlemmarna här https://bibu.se/sv/juryn

Bibu:s styrelse utser en ny jury och ett internationellt råd för varje biennal. Juryns och internationella rådets sammansättning består av väl meriterade medlemmar som på olika sätt bidrar med sin kunskap och sina iakttagelser. Bibu:s styrelse är också den som formulerar juryns och internationella rådets uppdrag.  

Juryns uppdrag är att välja ut det bästa, mest aktuella och mest högkvalitativa inom svensk och internationell scenkonst för barn och unga, som producerats under de senaste två åren innan en biennal. Juryn för Bibu 2022 består av sju personer som representerar scenkonstbranschens olika områden, både yrkesmässig och geografiskt. Det internationella rådet blickar ut i världen för ett urval av internationella produktioner att bjuda in och spela på biennalen. Internationella rådet kommer att utses under hösten 2020. 

Published: 2020-06-17