Gå till huvudinnehållet

Bibus nya VD och verksamhetsledare är Niklas Borefors

Fotograf, Patrik Bogårdh - Ljusbild

Niklas Borefors utses till ny VD och verksamhetsledare för Bibu - scenkonstbiennal för barn och unga

Styrelsen för Bibu AB har utsett Niklas Borefors till ny VD och verksamhetsledare. Niklas kommer närmast från Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, där han har arbetat som producent och projektledare. Han tillträder den 1 januari 2021.

- Jag är väldigt glad över att kunna rekrytera en så kompetent och erfaren person som Niklas Borefors, säger styrelseordförande Måns Lagerlöf. Nästa Bibu, 2022, blir en enorm fest, med Assitej Artistic Gathering och stort internationellt pådrag och då känns det inspirerande och tryggt med Niklas vid rodret. Han visar ett starkt och genuint patos för barn- och ungafrågor.

Niklas Borefors har många års erfarenhet som producent och projektledare från bl.a. Kulturhuset Stadsteatern, Parkteatern och Stadsteatern Skärholmen. Han har även arbetat som producent på Uppsala Stadsteater och Helsingborgs Stadsteater. Niklas har också en bakgrund som skådespelare, där han spelat främst för en ung publik. 

- Jag är väldigt glad och hedrad över styrelsens förtroende, säger Niklas Borefors. Jag ser fram emot att ta över och fortsätta utveckla festivalen, skapa en vital mötesplats och en verksamhet som har dom allra viktigaste i fokus, barn och unga.

Niklas Borefors tar över tjänsten som VD och verksamhetsledare efter Ingrid Fransson, som efter några framgångsrika år av ökad lokal förankring och internationellt anseende lämnat Bibu för annat uppdrag. Tillförordnad verksamhetsledare för Bibu AB under hösten 2020 är Jonna Wakeham Ölund. 

/ Bibu AB

 

Fotograf, Patrik Bogårdh - Ljusbild

Publicerad: 2020-09-21