Gå till huvudinnehållet

Bibu medverkar i två programpunkter på den digitala Scenkonstbiennalen

Bibu på Scenkonstbiennalen!

Digital Scenkonstbiennal 18-21 maj 

Bibu är med att arrangerar två programpunkter på den digitala Scenkonstbiennalen och erbjuder dig som besökare en förkänsla av Bibu 2022 då ASSITEJ Artistic Gathering & Temaspår FUNKTION båda bjuder på smakprov på vad som kommer finnas i programmet på festivalen 17-22 maj 2022!

20 MAJ KLOCKAN 13.00-14.00
”Leave no one behind”
Bibu och ASSITEJ Artistic Gathering - Sveriges mest spännande mötesplats för svensk och internationell scenkonst 2022

Välkomna att delta i Bibu och Svenska ASSITEJS programpunkt om hur vi gemensamt förbereder oss inför att vi ska leverera en internationell festival med extra allt nästa vår!

Vad händer på Bibu 2022? Vad är ett Artistic Gathering? Varför bjuder vi in föreställningar skapade och producerade av ursprungsfolk? Möt det internationella rådet i en konstnärlig diskussion om urvalet av föreställningar! Lyssna på en intervju med Åsa Simma om Giron Sámi Teáhter.

”Leave no one behind”: Bibu och ASSITEJ Artistic Gathering - Sveriges mest spännande mötesplats för svensk och internationell scenkonst 2022!

Programpunkten är digital och inträffar den 20:e maj kl 13.00 över Zoom. Vissa inslag presenteras på engelska och vissa på svenska.

20 MAJ KLOCKAN 15.15-16.00
Att gestalta för barn och unga med komplexa funktionsvariationer, digitalt livesamtal utifrån projektet Scen:se erfarenheter

Är du intresserad av att arbeta med inkluderande scenkonst som konstartsutveckling, publikutveckling eller pedagogiskt? 

  • Att gestalta för barn och unga med komplexa funktionsvariationer – ett livesamtal utifrån projektet Scen:se erfarenheter.

Att gestalta för barn och unga med komplexa funktionsvariationer utifrån projektet Scen:se erfarenheter: Hur skapar vi tillgänglig scenkonst för alla barn och unga oavsett funktionalitet? Vilken konstnärlig och pedagogisk kompetens krävs? Samtalet hålls på engelska.

Medverkande:
Ellie Griffiths, konstnärlig ledare Oily Cart Theatre
Eva von Hoffsten, projektledare och skådespelare Scen:se
Anna Thelin, producent Folkteatern Gävleborg/Scen:se
Niklas Borefors, VD/Verksamhetsledare Bibu
Med flera, ytterligare namn tillkommer.

Projektet Scen:se pågick 2018-2020 och producerade två scenkonstföreställningar, dramapedagogiska metoder samt en konstutställning för barn och unga på grund- och gymnaseisärskolan. Projektet var ett samarbete mellan Folkteatern Gävleborg, Riksteatern
Barn & Unga och Hälsinglands Museum. Huvudman var Hudiksvalls kommun.

Anmälan och mer information om programpunkterna hittar du på Scensveriges hemsida som du hittar här.

Publicerad: 2021-04-20