Gå till huvudinnehållet

Äntligen är det dags att välkomna er till Helsingborg och Bibu - den här gången både större och viktigare än någonsin!

 

Varmt välkommen till Bibu – den här gången både större och viktigare än någonsin!

Större därför att vi tillsammans med Internationella ASSITEJ har äran att arrangera ASSITEJ Artistic Gathering, en efterlängtad mötesplats för scenkonstnärer från hela världen. Större också för att Swedstage program för en ung publik för första gången samarrangeras med Bibu under festivalen. Och kanske framför allt större för att ni är många som valt att dela den här veckan med oss i Helsingborg.

Men festivalen är också viktigare än någonsin. Under två år har mycket av scenkonsten för barn och unga gått på sparlåga. Äntligen är tillfälle att mötas och för scenkonsten att möta sin publik igen. För en vuxen publik har det varit två års uppehåll, en kär vana att återvända till. Men för många unga är det två år då de skulle sett scenkonst för allra första gången, upptäcka en för dem okänd värld som gör en annan värld möjlig. Publikmöten uteblev; många unga har inte mött scenkonst i sin skola, sitt klassrum eller på sin närmaste teater. Framför oss ligger därför en ansvarsfull och vacker uppgift. Att återigen befolka scenen inför en förundrad, eller bångstyrig publik som möter oss för första gången.

Vad bättre då än att samla kraft tillsammans - scenkonstnärer, kulturförmedlare, barn och vuxna, tillresta från hela världen och nyfikna Helsingborgare. Vi bjuder på svensk och internationell scenkonst av högsta kvalitet, en stor mängd seminarier som samlar en imponerande skara deltagare och inte minst oväntade och efterlängtade möten med konstnärer från jordens alla hörn. Den här veckan i maj är Helsingborg hela världens scen!

Måns Lagerlöf
Ordförande Bibu

Publicerad: 2022-05-09