Time Loops av Skånesdansteater på Bibu 2022

Tre dansare står stilla framför en slät grå betongvägg. Dansarna har flera lager av kläder på sig, färgglada men i dova färger. Till vänster om gruppen syns två liggande par ben. Runt dansarna flyger olika klädesplagg.

Time Loops är ett dansprojekt av Skånes dansteater som djupdyker i Drottninghög våren 2022. Med hjälp av dans och rörelse undersöks gemenskap, plats och tid i förhållande till människorna, rutinerna och landmärkena i dina kvarter. 

Projektet riktar sig till barn, ungdomar och vuxna. 20 deltagare från Drottninghög får under åtta veckor i april och maj möta koreografen Rachel Tess, ljuddesignern Ulrich Ruchlinski och fyra dansare från Skånes Dansteater. Genom dansworkshoppar skapar de en föreställning tillsammans. Föreställningen arbetas fram, repeteras och har världspremiär utomhus på en plats i Drottninghög som betyder något för deltagarna. Föreställningar visas bland annat under Bibu & ASSITEJ Artistic Gathering för våra nationella och internationella gäster.

Time Loops vill stoppa tiden med hjälp av dans, ljud och sång. En garanterat minnesvärd upplevelse för deltagare och för Drottninghög!

Just nu söker Skånes Dansteater samarbetspartners i Drottninghög inför Time Loops 2022. Läs mer här

Koncept, koreografi: Rachel Tess.
Koncept, scenografi, ljuddesign: Ulrich Ruchlinski.
Poster-foto: Jacob Stage.

Published: 2021-05-27