Scenkonstbiennal för barn, unga och dig

Bibu är Sveriges viktigaste mötesplats med, för och om professionell scenkonst för en ung publik - en arena där alla vi som arbetar med barn, unga, scenkonst och kultur samlas varannan vår för att uppleva och diskutera den viktiga scenkonsten för barn och unga. 

Aktuellt

Ett rungande stort tack till alla som varit en del av 2022 års upplaga av Bibu och av ASSITEJ Artistic Gathering!

 

Äntligen är det dags att välkomna er till Helsingborg och Bibu - den här gången både större och viktigare än någonsin!

Större därför att vi tillsammans med Internationella ASSITEJ har äran att arrangera ASSITEJ Artistic Gathering, en efterlängtad mötesplats för scenkonstnärer från hela världen. Större också för att Swedstage program för en ung publik för första gången samarrangeras med Bibu under festivalen. Och kanske framför allt större för att ni är många som valt att dela den här veckan med oss i Helsingborg.

Nu finns vårt program att läsa här med en översikt!

Här hittar ni nu hela vårt program samlat i en pdf samt översikt över al

ASSITEJ Artistic Gathering & Bibu 2022 får en digital festivalportal!

Du som Bibu-deltagare kan ta del av en stor del av festivalens innehåll på vår nya digitala festivalportal. Här hittar du live-streamade seminarier, föreläsningar och workshops från ASSITEJ Artistic Gathering och från Bibu-programmet, samt några seminarier som finns exklusivt här.

Våra vänner på stan under årets Bibu!

Här hittar du info om vilka restauranger och caféer, våra vänner på stan, som vi samarbetar med i år och som lämnar rabatt på mat och dryck till er som besöker vår festival.

Är du Helsingborgare och vill se föreställningar under Bibu?

Alla våra offentliga föreställningar under Bibu hittar du på Helsingborgs Stadsteaters hemsida.

Hjälp med bokning och andra bra länkar

Bokning av pass och ändring av redan gjord bokning! Här hittar du tips och trix om hur du enkelt hanterar köp och ändring av bekräftad bokning

Bibu Play

Bibu Play är vårt nya forum för att nå ut och samverka med er i fler kanaler. 

Bokningen av festivalbiljetter är öppen!

Den ordinarie bokningen är öppen, klicka här för att komma dit! 

Nu har vi släppt våra svenska och internationella föreställningar för Scenkonstbiennalen Bibu 17-22 maj i Helsingborg

Bibu bjuder tillsammans med ASSITEJ Artistic Gathering in till en sex dagar lång festival 17-22 maj i Helsingborg med svenska och internationella teater-, dans och cirkusföreställningar för barn och unga tillsammans med ett brett utbud av seminarier, debatter, workshops och andra scenkonstrelater

Anmäl dig som volontär till Bibu 2022

Nu är intresseanmälan öppen för dig som vill vara med och skapa Bibu 2022, Sveriges viktigaste mötesplats för yrkesverksamma inom scenkonst för barn och unga. 

Nu arbetar vi för fullt med hela programmet för vår biennal i maj

Nu är årets produktioner valda av våra jurys precis som innehållet i vårt seminarie- och workshop program. I skrivande stund arbetar vi intensivt med att sätta ihop allt till en inspirerande vecka.

Tre dansare står stilla framför en slät grå betongvägg. Dansarna har flera lager av kläder på sig, färgglada men i dova färger. Till vänster om gruppen syns två liggande par ben. Runt dansarna flyger olika klädesplagg.

Time Loops av Skånesdansteater på Bibu 2022

Time Loops är ett dansprojekt av Skånes dansteater som djupdyker i Drottninghög våren 2022. Med hjälp av dans och rörelse undersöks gemenskap, plats och tid i förhållande till människorna, rutinerna och landmärkena i dina kvarter. 

Två personer dansar uttrycksfullt nära varandra med ingenting utom en ljus vägg i bakgrunden. Hela bilden är tintad med ett blått skimmer.

Swedstage blir Young Swedstage

Arrangemanget Swedstage som tillgängliggör det bästa av svensk scenkonst för internationella arrangörer, får nu ett lillasyskon.

Två små barn håller varsin hand på ett bord eller något som skulle kunna vara ett slagsverksinstrument. Runt omkring dem sitter ett fler vuxna och barn, varav en av de vuxna också spelar ett slagsverksinstrument. En spotlight riktar uppmärksamheten mot de två barnen.

Skolan som spelplats

Det är i sin vardagsmiljö, på förskolor och i skolor, som väldigt många barn får möta scenkonst. Här är scenkonsten gäst, på besök för att hänföra och skapa kontakt med den unga publiken, som själva inte har valt vad de ska få se.

Leave no one behind 17-22 may 2022

Nyhet

Bibu och ASSITEJ Artistic Gathering 17-22 maj 2022

Den 17-22 maj 2022 bjuder Bibu tillsammans med ASSITEJ Artistic Gathering in till en sex dagar lång festival med svenska och internationella teater-, dans och cirkusföreställningar för barn och unga tillsammans med ett brett utbud av seminarier, debatter, workshops och andra scenkonstrelaterade överraskningar.

Mer från Bibu