Scenkonstbiennal för barn, unga och för dig

save the date

Save the date! Leave no one behind, 17 - 22 maj 2022.

Bibu är Sveriges viktigaste mötesplats med, för och om professionell scenkonst för ung publik - en arena där alla vi som arbetar med barn, unga, scenkonst och kultur samlas varannan vår för att uppleva och diskutera scenkonst för barn och unga. 

Mer från Bibu...

Föreslå produktion, seminarie, workshop eller annat innehåll till Bibu 2022

Bibu vill, utöver att visa föreställningar från hela scenkonstområdet, vara en inspirationskälla, en plats för kompetensutveckling och en mötesplats för alla oss som arbetar med scenkonst för barn och unga. Bibu 2022 står värd för ASSITEJ Artistic Gathering (AAG) vilket bidrar till ett större internationellt intresse för festivalen och dess innehåll. Nu finns chansen att genom t ex seminarier och föreläsningar möta, diskutera och utmana scenkonstutövare från hela världen. Arbetsspråket

Seminarierådet Bibu 2022

Vi presenterar stolt seminarierådet för Bibu 2022! Sex personer med olika erfarenheter, bakgrund och arbetsområden har utsetts av Bibus styrelse att utgöra seminarierådet inför festivalen 2022, och det är med stor stolthet och glädje vi välkomnar Petra Bergström, Margreth Elfström, Mervi Jaako, Marcus Lilliecrona, Tanja Mangalanayagam och Kristin Svensson Melander till att vara en del av Bibu! Vill du läsa mer om personerna i rådet hittar du information här. Tillsammans

Två personer dansar uttrycksfullt nära varandra med ingenting utom en ljus vägg i bakgrunden. Hela bilden är tintad med ett blått skimmer.

Swedstage blir Young Swedstage

Arrangemanget Swedstage som tillgängliggör det bästa av svensk scenkonst för internationella arrangörer, får nu ett lillasyskon. Young Swedstage lägger sitt fokus på att marknadsföra väl utvald svensk scenkonst för barn och unga för en internationell publik, och när skulle passa bättre att genomföra det än på Bibu & ASSITEJ Artistic Gathering 2022? ”Målsättningen är som tidigare att ge fler svenska produktioner och producenter möjlighet att hitta vägar till internationella scener

Tre dansare står stilla framför en slät grå betongvägg. Dansarna har flera lager av kläder på sig, färgglada men i dova färger. Till vänster om gruppen syns två liggande par ben. Runt dansarna flyger olika klädesplagg.

Time Loops av Skånesdansteater på Bibu 2022

Time Loops är ett dansprojekt av Skånes dansteater som djupdyker i Drottninghög våren 2022. Med hjälp av dans och rörelse undersöks gemenskap, plats och tid i förhållande till människorna, rutinerna och landmärkena i dina kvarter. Projektet riktar sig till barn, ungdomar och vuxna. 20 deltagare från Drottninghög får under åtta veckor i april och maj möta koreografen Rachel Tess, ljuddesignern Ulrich Ruchlinski och fyra dansare från Skånes Dansteater. Genom dansworkshoppar

Två små barn håller varsin hand på ett bord eller något som skulle kunna vara ett slagsverksinstrument. Runt omkring dem sitter ett fler vuxna och barn, varav en av de vuxna också spelar ett slagsverksinstrument. En spotlight riktar uppmärksamheten mot de två barnen.

Skolan som spelplats 2022

Det är i sin vardagsmiljö, på förskolor och skolor, som de väldigt många barn får möta scenkonst. Här är scenkonsten gäst, på besök för att hänföra och skapa kontakt med den unga publiken, som själva inte har valt vad de ska få se. Vilka krav ställs på aktörerna, berättelsen och formspråket när en föreställning framförs i en miljö som egentligen är avsedd för något annat? Hur behöver skolorna jobba för

Leave no one behind 17-22 may 2022

Nyhet

Bibu och ASSITEJ Artistic Gathering 17-22 maj 2022

Den 17-22 maj 2022 bjuder Bibu tillsammans med ASSITEJ Artistic Gathering in till en sex dagar lång festival med svenska och internationella teater-, dans och cirkusföreställningar för barn och unga tillsammans med ett brett utbud av seminarier, debatter, workshops och andra scenkonstrelaterade överraskningar.

Blood on the Dance Floor, a performance by Jacob Boehme. Photo: Bryony Jackson

News

Bibu presenting the International Committee 2022!

The international performances will be selected by an international committee consisting of five artists and leaders from a global representation of Indigenous Peoples and one coordinator - here are the names!

Nyhet

Ny jury för Bibu 2022 är utsedd!

Vi presenterar stolt vår nya jury för det svenska urvalet till Bibu 2022! Sju personer från hela landet, med olika yrken, erfarenheter, ålder, har tackat ja till detta uppdrag.

Fotograf, Patrik Bogårdh - Ljusbild

Nyhet

Bibus nya VD och verksamhetsledare är Niklas Borefors

Styrelsen för Bibu AB har utsett Niklas Borefors till ny VD och verksamhetsledare. Niklas kommer närmast från Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, där han har arbetat som producent och projektledare. Han tillträder den 1 januari 2021. Välkommen Niklas!

Nyhet

Bibu världens viktigaste mötesplats 2022 – Leave no one behind

Bibu - scenkonstbiennal för barn och unga - har utsetts till värd för det internationella scenkonstmötet Assitej Artistic Gathering den 17-22 maj 2022!