Dags att boka äventyr med dina elever på Bibu!

Bibu 2020 är inställt!

Bibus styrelse har den 16 mars beslutat att ställa in Bibu 2020.

Sen beskedet från regeringen kom den 11 mars att sammankomster på över 500 deltagare förbjuds, har Bibus ledning arbetat med olika scenarier för att kunna genomföra en biennal i maj 2020. Även om det i nuläget råder osäkerhet i hur situationen kommer att utveckla sig, har styrelsen landat i att det med största sannolikhet inte kommer vara möjligt att genomföra en biennal i maj. Osäkerheten är stor kring bl a bland annat kring myndigheters kommande rekommendationer, utvalda gruppers möjlighet att närvara samt konsekvenser för försäljning. Ju längre tiden går, desto större risk löper verksamheten att hamna i ekonomiskt obestånd och slutgiltigt i konkurs. Därför har det varit nödvändigt att fatta beslut redan nu.  

Det är med stor sorg som Bibus styrelse och VD konstaterar att vi inte når i mål den här gången. Vi kommer dock arbeta hårt för att Bibu ska kunna genomföras 2022.

Ingrid Fransson, VD/verksamhetsledare Bibu AB och Måns Lagerlöf, ordförande Bibu AB

 


Upplev äventyr med dina elever - välkomna till Bibu 2020! 

Bokningen öppnar onsdag 11 mars kl. 13.00


BOKNING

 • Gratis för barn och unga upp till och med 18 år, lärare går också gratis med sin klass. 
 • I menyn presenteras föreställningar för olika årskurser. 
 • Observera! Samtliga föreställningar som spelas ute på skolan är reserverade för elever på den skolan som är spelplats. Detta innebär att andra elever ej kan bokas in på dessa föreställningar. Gäller föreställningarna: HEMLIGT, VI VET VAR DU BOR, HUGO, FISKEN OCH BINTOU .
 • Vi erbjuder gratis busstransport för skolor utanför Helsingborgs centrum (gäller enbart skolor inom Helsingborgs stad). 
 • Har du frågor eller funderingar kring föreställningarna, kontakta oss gärna på boka@bibu.se
 • Skolbokningen stänger den 17 april.

SÅ BOKAR DU: 

För att boka era biljetter kontakta Josefin på josefin.persson4@helsingborg.se Uppge samtlig information nedan. 

OBS! Vi behöver all information nedan för att kunna göra en fullständig bokning.

 • Skolas namn

 • Jag vill boka: föreställningens namn

 • Datum

 • Tid

 • Antal elever

 • Uppge årskurs/-er

 • Antal pedagoger

 • Bokarens kontaktuppgifter (telefon & e-postadress)

 • Medföljande lärares kontaktuppgifter (telefon & e-postadress)

Vi återkommer till dig med din bokningsbekräftelse som även gäller som biljett vid föreställningstillfället. 

Vill ni boka rullstolsplatser?
Vi har ett begränsat antal rullstolsplatser.
För rullstolsbokning vänligen kontakta Josefin Persson Helsingborgs stadsteater: josefin.persson4@helsingborg.se 

Vill ni ta del av vårt busserbjudande?
Vi vill göra det enkelt för er att ta er till Bibu! Kontakta oss på boka@bibu.se för att göra en förfrågan. Fåtal resor finns att tillgå - först till kvarn! 

Observera! Först när du har fått bokningsbekräftelse på dina föreställningsbiljetter kan du boka buss och få en bekräftelse från oss. 

Busserbjudandet är ett samarbete med Helsingborgs kulturförvaltning och gäller endast skolor i Helsingborg Stad. Skolan som bokar måste ligga minst 20 minuter med kollektivtrafik utanför Helsingborg centrum för att kunna at del av erbjudandet. 

 

För fjärde gången i rad arrangeras Bibu i Helsingborg. Bibu är en festival med teater-, dans- och cirkusföreställningar för barn och unga. Över 1 000 barn och unga kommer att besöka Bibu 2020. Bibu äger rum den 13-16 maj 2020.

Alla föreställningar som visas under skoltid erbjuds utan kostnad - gäller förskola, grundskola, gymnasiet, särgrundskola och särgymnasiet.

Bibu är en festival som äger rum vartannat år där juryvalda föreställningar från Sverige och hela världen bjuds in till Helsingborg under fyra dagar.