Go to Main Content

Ett rungande stort tack till alla som varit en del av 2022 års upplaga av Bibu och av ASSITEJ Artistic Gathering!

 

Totalt blev det cirka 1200 deltagare varav en mängd internationella besökare, 36 produktioner från 7 olika länder spridda över 5 världsdelar, mängder med seminarier, workshops och samtal utöver det. Vi har under festivalen förärats med 6 olika kompaniers närvaro som presenterat sina produktioner producerade av urfolk för barn och unga, det är svindlande och vi har knappt ord för vad det tillfört vår festival.

Viktiga föreställningar valda av den svenska juryn, av den internationella urvalskommittén, av våra ägare ASSITEJ Sverige och Teatercentrum, i det viktiga Temaspåret Funktion och från våra fina samarbetspartners som bidragit med konstnärligt innehåll.

Internationella ASSITEJ gav Bibu möjlighet att vara värd för världens viktigaste mötesplats ASSITEJ Artistic Gathering vilket resulterade i en fantastiskt utökning av seminarier och workshops såväl på plats i Helsingborg som digitalt. Viktiga samtal som möjliggjorts av branchens företrädare och inom både Temaspår Funktion och Forskning och som kurerades varsamt av seminarierådet.

För att inte glömma alla ni spelplatser runt om i staden, våra sponsorer och samarbetsparter och våra voluntärer som varit med och gjort detta möjligt.

Tack alla för fina ord, kärlek och en massa energi som tas med in i arbetet att skapa nästa Bibu. Vi längtar efter att få möta er igen 2024!

Publicerad: 2022-05-24