Hoppa till huvudinnehåll

Signalisterna

Juryns motivering

Scenen domineras av Råger Johanssons fantasifulla apparat med lampor, sladdar och allsköns bråte. Denna tingest sköts av fyra signalister, som försöker pejla in var det finns signalfel på jorden som måste åtgärdas. Om det så är en snigel som inte vågar sig ut ur sitt hus eller en nyckelpiga som inte kan lämna den trygga marken eller en förälskad vulkan. Musiken och ljussättningen bidrar till denna ömsinta, roliga och poetiska föreställning, där de allra minsta barnen möts med respekt och värme.

"Signalisterna" ingår i det treåriga projektet Stafetten, där Masthuggsteatern samarbetar med elever på Sandeklevsskolan i Bergsjön. I "Signalisterna" ligger tankar och berättelser från årskurs 1 och 2 till grund för föreställningen. Projektet Stafetten genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden.

Ta-ta-taaa, ta-ta-ta-pling! Ta-ta-pling!
Signaler och meddelanden strömmar in. Från en nyckelpiga, från en renflicka, från en vulkan och från en snigelbror i ensamt skal. Alla behöver de hjälp. Och så hörs en okänd signal långt, långt bort ifrån: Är det en stjärna som sänder?! En ny arbetsdag har just börjat för Signalisterna, avdelning 415. Ofta här i världen förstår man varandra på en gång. Men ibland blir det problem, trassel, oroligt, ensamt. Då griper Signalisterna in. De är experter på kommunikation och till sin hjälp har de en fantastisk maskin.

"Signalisterna" är ljudäventyr och dansteater som talar till hela kroppen. Om att vilja förstå och vilja bli förstådd, sedd och älskad. Föreställningen har tagits fram tillsammans med två klasser från Sandeklevsskolan och bygger på deras tankar och funderingar kring temat kommunikation. Det är det tredje och avslutande steget i projektet Stafetten.

 

Typ av aktivitet

Föreställning

Typ av föreställning

Teater Dans