Hoppa till huvudinnehåll

Myriader av världar

Juryns motivering

"Myriader av världar" är en opera- och dansföreställning för bebisar. De senaste tio åren har scenkonsten för de allra minsta blommat ut och tagit för sig, men sällan har vi sett ett så helgjutet verk som "Myriader av världar". Detta är en föreställning som lyckas vara varm och intim samtidigt som den också är pampigt generös och storslagen. Den finurliga scenografin och kostymen skapar under föreställningens gång ständigt nya rum och lekfulla situationer som välkomnar och bjuder in barnen. Det är vackert på ett kompromisslöst sätt, fantasifullt och uppriktigt. Här är en föreställning som sätter barnen i centrum med stort förtroende till deras förmåga att uppleva konsten.

I Unga på Operans allkonstverk "Myriader av världar" är din bebis både delaktig och medskapande. Scenografin, sången, dansen, kostymerna och musiken bjuder in till interaktion och skapar nyfikenhet kring färg, form, samspel och rörelse.

Låt ditt barn uppleva konst och undersöka alla vrår i scenrummet.

Koreografen Dalija Aćin Thelander undersöker konstupplevelsen för den allra yngsta publiken. Utifrån koreografi, ljud och rum låter hon bebisar och deras medföljande vuxna ta del av scenkonst från flera perspektiv. Föreställningen har skapats med utgångspunkt från den senaste forskningen om bebisars medvetande.

Typ av aktivitet

Föreställning

Typ av föreställning

Opera Dans