Hoppa till huvudinnehåll

Game Over

Juryns motivering

I ”Game Over” närmar sig den Malmöbaserade teatergruppen Banditsagor det svåraste av ämnen, ett barns död, i samarbete med författaren och serietecknaren Henrik Bromander. Via Raquel Meyers humoristiska grafik vidgas Rosengårdsbibliotekets yta till att omfatta inte bara Paris och Tokyo utan också ett alldeles vanligt flickrum och drömmen om en strand i sol. Skickligt utnyttjar skådespelarna dataspelets funktioner och förvandlar kokandet av en kopp choklad till ett äventyr i sig.

När tioåriga Lisa drabbas av en sjukdom, en riktigt farlig sådan som är svår att bli frisk från, får hennes pappa en idé. Han tillverkar ett dataspel som ska hjälpa Lisa och hennes familj att hantera det allra värsta som kan hända. Spelet blir en oväntad succé och plötsligt förändras hela tillvaron för familjen.

Genom färgstarka bildprojektioner och ett finurligt ljudlandskap bjuds publiken in till en autentisk dataspelsvärld. Där finns magisk O'hoy som hjälper dig att springa fortare, kardemummabullar som ger bonuspoäng men också slemklumpar som jagar dig och vill att du ska förlora spelet.

Föreställningen tar upp det orättvisa i att även barn kan bli sjuka. Den handlar också om spelande, är spelet en verklighetsflykt eller ett viktigt verktyg för att genom leken kunna prata om det ogripbara och svåra?

Banditsagor har tagit fram ett spel anpassat för mobiler, surfplattor och datorer. Spelet är i likhet med det spel som pappan tillverkar i föreställningen. Laddas ner gratis på App Store eller Google Play. Sök på: BANDITSAGOR-GAME OVER. 

Föreställningen torsdagen 19 maj 9.30 teckentolkas.

Titta på trailer här.

Nedladdningsbara filer

Typ av aktivitet

Föreställning

Typ av föreställning

Teater

Språk

Teckenspråk