Hoppa till huvudinnehåll
bibu2016

Collage bibu 2016

Juryn - bibu 2018

I samband med bibu  2016 utsågs juryn, som har det ärofulla uppdraget att till biennalen 2018 välja de uppsättningar som kommer att presenteras.

Bibu AB:s styrelse är den som utser en ny jury - en jury som kommer att arbeta för att välja ut det bästa, mest aktuella och mest högkvalitativa inom svensk och internationell scenkonst för barn och unga, som producerats under åren 2016 och 2017. Bibu AB:s styrelse är också den som formulerar juryns uppdrag.

Medlemmarna i juryn har den bredd och kompetens för att kunna fortsätta det fantastiska arbete som bibu innebär.

Under bibu 2016 presenterades den nya juryn för bibu 2018 och den nya juryn påbörjade då sitt arbete.

Juryns sammansättning består av väl meriterade medlemmar som på olika sätt bidrar med sin kunskap och sina iakttagelser. Det internationella urvalet sätts samman av ett externt internationellt råd, som genom sina respektive arbeten och nätverk har bra överblick och ser många internationella produktioner runt om i världen.

Längre ner på sidan presenteras juryn för bibu 2018.

Internationella rådet

Vid sidan av juryn har styrelsen utsett ett internationellt råd, som ansvarar för bevakningen och urvalet av de internationella produktioner som kommer att visas på bibu 2018. Det internationella rådet består av medlemmar som i sina professioner har utblick på internationell scenkonst. Medlemmarna i det internationella rådet inför bibu 2018 består av: Anna Efraimsson, Josefin Rosales och Bengt Andersson. Du når rådet genom jury@bibu.se.

Seminarierådet

Styrelsen har också utsett ett seminarieråd, som ansvarar för bevakningen och struktur av seminarieprogrammet som kommer att erbjudas på bibu 2018. Medlemmarna i seminarierådet inför bibu 2018 består av: Eva Gustafsson, Mario Castro Sepulveda, Kristina Ros, Lisbeth Morin och Ingrid Fransson. Du når rådet genom ingrid@bibu.se.

Här nedan presenteras juryn för bibu 2018.
 

Andrea Svensson

Andrea Svensson

dansare

Andrea Svensson utbildade sig vid Balettakademien i Stockholm 1992 och har sedan dess arbetat som frilansande dansare.