Hoppa till huvudinnehåll

HÖJ RIBBAN!

höj ribban

Höj ribban! Umeå den 24 april 2015. Fotograf: Maria Ragnarsson.

höj ribban

Höj ribban! Malmö den 28 maj 2015. Fotograf: Maria Ragnarsson.

Som en del i vårt uppdrag ville vi, Bibu AB, konkretisera tankar kring statusen för scenkonst och kultur som vänder sig till barn och unga. Vid två tillfällen under våren 2015 arrangerade vi därför workshops på temat "Höj ribban!".

Resultatet var tydligt och arbetsmetoden uppskattades av våra deltagare. Vi har som avsikt att fortsätta detta nu påbörjade arbete under 2016.

Ur inbjudan: Du har möjlighet att påverka! VAD skall vi göra och HUR skall vi genomföra förändringar med syfte att stärka statusen för scenkonst som vänder sig till barn och unga? VEM har ansvaret?

Höj ribban! En workshop för dig som är som konstnär, kulturadministratör, politiker, arrangör, pedagog, ledare eller eldsjäl för och inom scenkonst för barn och unga.

bibu.se vill medverka till att synliggöra och stärka det arbete som görs inom scenkonsten med, för och om barn och unga. bibu.se vill vara en mötesplats för alla som arbetar med, verkar för eller är intresserad av att ge det uppväxande släktet tillgång till scenkonst.

Denna workshop ger deltagarna möjlighet att mötas, stärkas och få syn på vad som görs. Vi är många som arbetar för att höja områdets status. Vad finns det för vägar för att nå dit? Kan vi göra något tillsammans? Hur skulle ett litet, elegant, nästa steg kunna se ut?

Resultatet från workshopen kan bli till inspiration för utveckling på hemmaplan. Det kommer också användas som en del i ett längre strategiskt arbete för bibu.se med syfte att belysa, analysera och synliggöra villkoren för scenkonsten för barn och unga. Vi är nyfikna! Vad kan bibu.se användas till på denna resa? På vilket sätt kan vi vara en plattform för diskussionen kring scenkonst för barn och unga?

Medverkande: Pernilla Luttropp, processledare

Form: workshop

Längd: 2,5 timmar (150 min)

Datum: 24 april 2015 i Umeå samt 28 maj 2015 i Malmö

Nedladdningsbara filer