Våra vänner på stan under årets Bibu!

Bibus vänner på stan detta år är följande restauranger och caféer:

Backhaus bageri & café - lämnar 10 % på notan

Backhaus bageri & café är ett familjeägt företag som startades 2012. Du hittar dem i centrala Helsingborg, mitt emot Knutpunkten. Deras bagare bakar hela dagen för att du alltid ska kunna köpa med dig nybakat bröd, direkt från våra stenhällsugnar. Deras utbud är brett och spänner från allt inom fikakategorin till matiga bröd, läckra smörgåsar och lite lyxigare sallader. 

Bruket Kaffebar - lämnar 10% på notan förutom på sina frukostar och lunchpaket

Bruket kaffebar tror på att bra råvaror spelar roll. De tror också att vi tillsammans behöver göra klimatsmarta val. Därför väljer de ekologiska och närproducerade råvaror och råvaror efter säsong och har självklart en meny efter säsong. 

Ebbas Fik - lämnar 10 % på notan

Ett besök på Ebbas Fik är ett måste för alla som gillar 50-talsdesign! Här är det tidstypiska galonmöbler, plastbandslampor och Stringhyllor som gäller. I AMI-jukeboxen från 1959 snurrar 45-varvare med Elvis, Vince Taylor, Lill-Babs och Rockande Samen. Varenda inredningsdetalj, ner till minsta kaffesked, är från det ljuva 50-talet. På den ytterst välfyllda menyn är det bara hemlagat som gäller. Och kakorna är givetvis bakade på plats. Nymalet kaffe, rejäla smörgåsar och baguetter, stora och välfyllda bakade potatisar och fräscha sallader står på menyn, liksom gigantiska varma smörgåsar, raggmunk och hemlagade hamburgare.

Ellys Ost & Delikatesser - lämnar 10 % på notan

En saluhall i miniatyr på Bruksgatan, i hjärtat av Helsingborg. Hos Ellys ost & delikatesser plockar du med dig unika godsaker från ost- och charkdisken till tapaskvällen eller helgmyset, köper med dig en uppskattad gåbortpresent med prisbelönt olivolja, kex och annat gott. Eller så snappar du med dig en fräsch och lättare lunch.

Linnea & Basilika - lämnar 10 % på notan, gäller ej lunch och alkohol

På Linnea & Basilika använder de endast färska grönsaker, autentiska örter och kryddor samt kött av utmärkt kvalité. Alla rätter tillagas a la minute efter just er beställning och önskemål. Konceptet grundades 2014 och restaurangen är döpt efter deras dotter Linnea. Deras matlagning har sitt ursprung i Sydostasien med influenser från Vietnam och Thailand.

Tugg Burgers - lämnar 10 % på notan förutom alkohol

Här kommer du och ditt sällskap att känna er som hemma, helt enkelt. Därför lagar och serverar Tugg allt med extra mycket kärlek. Hos Tugg Burgers kan du se fram emot schyssta burgare och god dryck, här finns självklart också vegetariska alternativ.

Två systrar by Pronto - lämnar 10 % på notan

En kort promenad upp för Landborgen hittar du det mysiga caféet Två Systrar by Pronto. Här kan du köpa frallor, bullar, sallader och massor av goda bakverk såklart. Slå dig ner i den mysiga miljön och njut en stund.

Vass Restaurang & Bar - lämnar 10 % på notan förutom alkohol

VASS Restaurang & bar är ett härligt ställe där du sitter länge och umgås med stans bästa utsikt dessutom, över kvickbron med havet på båda sidor.

Möllebackens Restaurang & Café - lämnar 10 % på notan

Med en historia från 1912, är Möllebackens Restaurang & Café (för många också känt som Våffelbruket) ett av Helsingborgs absolut mysigaste smultronställen, med en utsikt som slår de flesta.

Published: 2022-05-15