Hoppa till huvudinnehåll

Integritetspolicy

Integritetspolicy Bibu AB 

I maj 2018 infördes GDPR, en ny viktig reglering inom EU för dataskydd som ersätter personuppgiftslagen (PUL). GDPR innebär större rättigheter för enskild person att bestämma hur ens personuppgifter hanteras. 

Personuppgiftsansvar
Bibu AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter och vi värnar om säkerhet och integritet vid vår personuppgiftsbehandling.

Biljettköp, prenumeration och jobbansökan
Personuppgifter (namn, adress och telefonnummer) som lämnas i samband med bokning och biljettköp till bibu-biennal eller annat arrangemang av Bibu AB, sparas så länge som det krävs för administration av köpet, det vill säga utskick av biljetter, föreställnings/biennalinformation, utvärdering samt efterarbete. Fakturaunderlaget för biljettköpet sparas enligt gällande bokföringsregler. 

Personuppgifter (e-postadress) som lämnas i samband med prenumeration av vårt nyhetsbrev sparas bara så länge som du är prenumerant. När du avanmäler dig tar vi bort dina personuppgifter.

Personuppgifter som lämnas i samband med intresseförfrågningar avseende anställning hos oss och jobbansökningar sparas och gallras enligt arkivlagens bestämmelser. 

Ändamålet med behandlingar av personuppgifter
När du köper biljetter/biennalpass eller beställer prenumeration av vårt nyhetsbrev via vår hemsida eller annan bokningswebb, per telefon eller brev blir du en kund till Bibu AB. De personuppgifter som du lämnar registreras hos oss och används för administration av din beställning och nyhetsbrevsprenumeration.

Nyhetsbrev, riktad marknadsföring via e-post, Facebook eller andra sociala medier används för Bibu AB:s räkning för evenemang, tjänster eller projekt. Du har dock alltid möjlighet att välja bort sådan kommunikation genom att klicka på länk i mailutskick och avregistrera din prenumeration. 

Dina uppgifter kan också användas för att uppfylla krav på redovisning av anonymiserad besöksstatistik som vi bland annat har från externa parter, såsom t ex Kulturrådet och Region Skåne.

I övrigt innebär lagstiftningen att vi inte får lämna vidare dina personuppgifter till annan part.  

När du söker lediga tjänster, skickar in intresseförfrågningar avseende anställning hos oss eller vill bli kontaktad av oss, använder vi dina personuppgifter endast för det ändamål för vilka du lämnat dem.

Cookies 
En cookie är en liten fil som placeras i din dator när du besöker en webbplats. Du kan blockera din dator mot cookies, men vissa funktioner på webbplatsen kan då upphöra att fungera. Om du inte önskar acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar cookies eller att du informeras när en webbsida innehåller cookies. Genom webbläsaren kan tidigare lagrade cookies raderas. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information om hur du gör detta.

Vidare använder vår webbplats mjukvara för spårning som tillhandahålls av Google Analytics. Mjukvaran kan komma att spara en cookie på din hårddisk för att spåra ditt engagemang och hur du använder webbplatsen.

Rätt att ta bort, radera och rätta information
Du har att rätt få dina personuppgifter borttagna, rättade samt raderade, dock ej personuppgifter som ingår i allmänna handlingar som ska arkiveras.Kontakta då Bibu AB på mail: info@bibu.se.

version juni 2018